У Львові пікетували СБУ та «Укрпошту»

19:21 12 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба ЛОО ВО «Свобода»

Бо її керівник не пускає своїх працівників на Майдан, а співробітники Служби безпеки стежать за учасниками протестних акцій.

Виступаючи 12 грудня 2013 року на вічі у Львові, співголова регіонального штабу національного спротиву й народний депутат України від ВО «Свобода» Ірина Сех зокрема повідомила, що в найбільшому місті Західної України вже почалися репресії щодо освітян, які підтримують Майдан, – їх запрошують в прокуратуру, щоб дати пояснення. Нардеп розповіла також євромайданівцям:

«Окрім того, в нас з'явилися львівські хруні. Коли вся Україна підіймається, керівник львівської пошти Василь Веселий не пускає своїх працівників на львівський Майдан навіть в обідній і вечірній час. Я вже мовчу про листівки проти євро інтеграції, які незаконно розповсюдила Укрпошта».

Ірина Сех повідомила також на віче, що за учасниками протестних акцій у Львові ретельно стежить Служба безпеки України. «Постійно ми бачимо на мітингах, пікетуваннях кілька камер СБУ, які пишуть усе, зокрема виступи опозиційних політиків. Думаю, що першочерговим ініціатором порушення кримінальних проваджень є СБУ. Так виглядає, що вони прислуговують Кремлю, продовжуючи традиції КГБ», – конкретизувала народний депутат.

Відтак на її заклик пікетувати управління СБУ та львівського відділення Укрпошти відгукнулися деілька тисяч осіб із львівського майдану. Скандуючи гасла з вимогою припинити репресії, аони пройшли містом до будівлі управління СБУ, де хором заявивли: «СБУ – не КГБ!», «Свободу політв’язням!», «Служіть народу!». У руках вони тримали плакати: «СБУ – не КГБ!», «Ви не енкаведисти, а сини народу!», «СБУ, не служи Путіну!», «Ти син народу, а не раб режиму!». 

Відбулося сьогодні й пікетування Львівського відділення «Укрпошти», чий керівник Василь Веселий забороняє працівникам навіть в обідню перерву йти на Майдан. Окрім того, ймовірно, «Укрпошта» поширила листівки проти євроінтеграції.

Учасники пікету відреагували на це написами на плакатах: «Веселий! Відпусти людей на Майдан!», «Поштові скриньки – не для брехні!», «Веселий, не поширюй брехню!», «Поштарі – з народом, а ти?», «Пошта – не смітник!», «Пошта – не для агіток режиму!». 

Про це повідомляє сьогодні, 12 грудня, прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Як повідомляв «ЩЛ», у Львові пікетували обласну прокуратуру й вимагали від військових і співробітників СБУ публічно присягнути, що вони не будуть виконувати злочинні накази.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів