У Львові – 334 ветеранів УПА

16:57 14 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AFP

Як повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, за січень-вересень 2014 року ЛМР профінансувала доплату до пенсії ветеранів УПА в загальній сумі 3,13 млн. грн.

У прес-службі міської ради повідомили у вівторок «Щоденному Львову», що за січень-вересень 2014 року ЛМР профінансувала доплату до пенсії ветеранів УПА в загальній сумі 3,13 млн. грн. У повідомленні також конкретизують:

«Сьогодні, 14 жовтня, українська громадськість відзначає 72-у річницю створення Української Повстанської Армії. Соціальна політика Львівської міської ради щодо цієї категорії громадян спрямована на забезпечення соціальних гарантій.

Управління соціального захисту ЛМР щомісячно виплачує ветеранам УПА доплату до пенсії в розмірі 1 тис. грн. Так, за січень-вересень 2014 року управління профінансувало доплату до пенсії в загальній сумі 3,13 млн. грн. Станом на 01.10.14 року, доплату до пенсії отримували 334 ветерани УПА. 

Потреби ветеранів УПА, в силу різних обставин, не враховані на державному рівні. Відтак, управління соціального захисту, відповідно до Ухвали Львівської міської ради від 11.04.13 року №2286 «Про статус і соціальний захист ветеранів Української повстанської армії», щомісячно виплачує ветеранам УПА доплату до пенсії в розмірі 1 тис. грн.

Заступник начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ольга Сільчак повідомила також: «Щоб правильно оцінити ті чи інші історичні події, необхідно вивчати різні погляди фахівців, науковців і самим робити висновки. Так склалось, що сучасні території нашої держави в різні історичні епохи були під різними державами, режимами, які продукували свою ідеологію, в якій не було місця незалежній Україні. У ці важкі часи знайшлись люди, які мали в собі достатньо мужності сказати «ні» антиукраїнським силам, ідеологіям й виступили в нерівній боротьбі заради української ідеї, державності, самостійності. Це ми, власне, спостерігаємо і сьогодні». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів