У Львівській області немає жодного виборчого округу, де всі кандидати подали б фінансові звіти, – спостерігачі

16:41 13 жовтня 2014 р.

Фото до новини

Чимало кандидатів подали порожні фінансові звіти, тобто у графі «витрат» зазначено нуль гривень, хоча половина округу завішана їхніми білл-бордами. Таку думку сьогодні озвучили на прес-конференції представники громадянської мережі «Опора» Наталія Радиш та Ірина Швець.

Представник Ірина Швець зазначила, що відповідно до звітів, кандидати у нардепи проводили агітацію в обхід виборчих фондів. «У Львівській області немає жодного виборчого округу, де всі кандидати подали би фінансові звіти» – пояснила Ірина Швець.

За словами спостерігачів, виборчі округи по-різному відгукнулись на запит на публічну інформацію, а саме – звітування кандидатів за кошти, які були використані на агітацію з виборчого фонду. Наприклад у ВО №124 м. Сокаль пояснили, що вони відсилають усі оригінали звітів до ЦВК і не залишають собі копій, хоча юридично все має бути навпаки. А у ВО №115, що на Сихові, відповіли, що ще навіть не розпаковували конвертів. Ірина Швець пояснила, що ці проміжні звіти мали би бути вже опубліковані ЦВК, проте на їхньому сайті немає не тільки такої інформації, але навіть не створено для ознайомлення відповідної рубрики.

Мар'яна Голуб'як

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів