У ході АТО – переломний момент: терористів розділили на три групи й оточили, – екс-міністр (відео)

23:46 20 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.comahmenidphotos

Про це повідомив у неділю радник Президента й колишній керівник МВС Юрій Луценко.


Відео: ТСН

«Телевізійна служба новин» каналу «1+1» інформує сьогодні, 20 липня, в інтерв'ю «У ході АТО стався переломний момент – терористів розділили на три групи та оточили їх, – Луценко»:

«Цього тижня стався важливий переломний момент у ході проведення антитерористичної операції на Донбасі. Українським силовикам удалося значно посилити контроль на кордоні з Росією, а також удалося оточити терористів та розділити їх на три окремі групи – у Донецьку, Луганську та в районі Лисичанська з Северодонецьком. Про це в ефірі «ТСН.19:30» сказав радник президента Юрій Луценко.

«На жаль, минулого тижня ми зазнали великих втрат. У цьому винні не лише наші вороги, але й недбалість, халатність наших офіцерів середнього рівня, які не забезпечили повне окопування-захист.

Але хлопці, які служать там, проявили весь свій героїзм, всю свою мужність – утримали кордон. Відбувся переломний момент у діях.

По-перше, угрупування українських військ уздовж кордону значно посилене, транспортні літаки забезпечили всім необхідним. І головне, що буквально в ці дні скрізь спецназівці, десантники, добровольці, Національна гвардія перейшли в рішучий наступ.

І буквально за останні дні ми розсікли вороже терористичне угрупування на три частини: Лисичанськ-Северодонецьк, Луганськ і Донецьк. Ми оточили терористів, будемо закінчувати цю справу», – наголосив Луценко.

Радник глави держави переконує, що бойовий дух бійців АТО нині піднесений, адже вдається перемагати бойовиків. «Я бачу у військах піднесення, бо кожне взяте містечко, місто, кожен перекритий шлях відступу для терористів просто наповнює людей упевненістю, що до кінця цієї війни вже недалеко», – запевнив Луценко.

Водночас він не розповів, як була змінена тактика ведення АТО, про що заявляв президент Петро Порошенко, пославшись на таємницю. «Це те, про що публічно не оголошується. На сьогодні ми бачимо розсічене угрупування ворога, ми бачимо нову техніку, яка надійшла туди, і ми бачимо міжнародну коаліцію, яка починає працювати разом з українськими військами. Це надзвичайно важливо», – підкреслив Луценко.

Щодо міжнародної підтримки, то радник президента назвав дуже важливим рішення про зняття заборони ЄС на постачання зброї в Україну. «Не дивлячись на скептичне ставлення багатьох українців до санкцій, які ввела Європа, ми маємо знати – зняте ембарго на постачання зброї до України, у тому числі високоточної. Це означає, що Європа визнає спільного ворога в обличчі східноукраїнських терористів та російських найманців, які підривають спокій усієї Європи, а не тільки України», – сказав Луценко, але не відповів, про постачання якого саме озброєння йдеться, знову пославшись на таємницю.

Нагадаємо, в ефірі ТСН Луценко розповів, що в Слов'янську знайшли могильник закатованих терористами мирних жителів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів