У Європі ширяться антисемітські настрої

13:23 10 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Франція рішуче реагуватиме на антисемітизм

У Франції від суботи зафіксовано приблизно 20 антисемітських актів.  По всій країні посилили охорону синагог і єврейських установ. 

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен після зустрічі з представниками єврейської громади заявив, що його служби з суботи затримали 10 осіб у зв'язку з антисемітськими інцидентами. «Це люди, які малювали антисемітські гасла на стінах або погрожували нападами на культові місця та погрожували людям, які там перебували», – сказав Дарманен.

Читайте також: 5 країн заявили про свою позицію щодо подій в Ізраїлі

Голова МВС повідомив, що з суботи служби також втрутилися у справу про 700 дописів у соціальних мережах, які прославляють тероризм. Голова МВС запевнив, що Франція рішуче реагуватиме на антисемітизм. «Напасти на єврея у Франції — це все одно, що напасти на всю Республіку», — заявив посадовець. Влада Франції також вирішила заборонити пропалестинську демонстрацію, яка мала відбутися у Марселі.

Тим часом у МЗС Франції повідомили, що внаслідок терактів ХАМАС загинули щонайменше двоє французів. Шестеро громадян Франції досі перебувають у розшуку.

Нагадаємо, у  вихідні у Берліні та інших містах Німеччини пройшли мітинги на підтримку палестинських терористів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів