У Єврокомісії звернулися до Google, Microsoft, Meta і TikTok з приводу російських маніпуляцій

20:47 26 вересня 2023 р.

Фото до новини

Віцепрезидентка Європейської комісії Вєра Юрова закликала Google, Microsoft, Meta і TikTok докласти більше зусиль для протидії російській дезінформації напередодні виборів до Європейського парламенту, які відбудуться наступного року.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Віцепрезидентка Європейської комісії Вєра Юрова у вівторок, 26 вересня, закликала Google, Microsoft, Meta і TikTok докласти більше зусиль для протидії тому, що вона назвала «багатомільйонною російською зброєю масових маніпуляцій» напередодні виборів до Європейського парламенту, які відбудуться наступного року.

«Російська держава розпочала війну ідей, щоб забруднити наш інформаційний простір напівправдою і брехнею, щоб створити хибне уявлення про те, що демократія нічим не краща за автократію», - заявила Юрова під час прес-конференції.

У лютому 2022 року Євгеній Прігожин, покійний керівник ПВК «Вагнер», зізнався, що заснував «Агентство інтернет-досліджень», яке влада США назвала "фермою" для дезінформації, що втручалася у президентські вибори в США 2016 року.

У травні Platform X (колишній Twitter) відмовилася від добровільного застосування кодексу ЄС, але відповідно до Закону про цифрові послуги (DSA) розглядається як "дуже велика інтернет-платформа", що підлягає суворому регулюванню контенту.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів