У Чорне море зайшли два американські військові кораблі – ракетний есмінець і десантний корабель

12:58 11 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: інтернет-видання «Преса України»

Представники флоту США наголошують: «Присутність кораблів у Чорному морі буде слугувати підтвердженням відданості і прихильності Сполучених Штатів цілям зміцнення партнерських зв'язків та спільних оперативних можливостей США, НАТО і регіональних партнерів в країнах Чорного моря».

«Із візитом в Чорне море прибувають ракетний есмінець «USS Cole» і штабний корабель 6-го флоту США «USS Mount Whitney», – повідомило сьогодні, 11 жовтня, інтернет-видання «Преса України». В повідомленні також конкретизують:

«Варто зазначити, що есмінець «USS Cole» («DDG-67») ВМС США увійде з керованою ракетною зброєю («ОРО»). Як інформує командування 6-м флотом США – мета даного заходу зміцнення миру і стабільності в регіоні.

«Перш за все, присутність кораблів у Чорному морі буде слугувати підтвердженням відданості і прихильності Сполучених Штатів цілям зміцнення партнерських зв'язків та спільних оперативних можливостей США, НАТО і регіональних партнерів в країнах Чорного моря», – наголосили представники флоту США.

Як повідомлялось раніше, флагманський штабний десантний корабель 6-го флоту США «USS Mount Whitney» («LCC 20») вже гостював у Чорному морі, а саме в період зимових Олімпійських ігор він здійснював патрулювання в районі Сочі. Крім того,  з 8 по 10 вересня військово-морські сили України і США провели спільні навчання в північно-західній частині Чорного моря.

Нагадаємо, що в маневрах були задіяні літаки і вертольоти морської авіації українських ВМС. Навчання проводилося відповідно до програми двосторонньої співпраці між міністерствами оборони України і США, у дусі програми «Партнерство заради миру».

Про це повідомляється в суботу на сайті інтернет-видання «Преса України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів