Комбат «Чорний» спростував інформацію донецьких лікарів про 20 полеглих захисників аеропорту (+відео, оновлено)

01:45 18 січня 2015 р.

Комбат 5-го окремого батальйону «Правого сектору» з позивним «Чорний»

Комбат 5-го окремого батальйону «Правого сектору» з позивним «Чорний»
Фото: «Громадське телебачення»

Як повідомило «Громадське телебачення», комбат 5-го окремого батальйону «Правого сектору» з позивним «Чорний» спростував інформацію про 20 загиблих.


Відео: «Громадське телебачення»

Як повідомило «Громадське телебачення», комбат 5-го окремого батальйону «Правого сектору» з позивним «Чорний» спростував інформацію про 20 загиблих. Цю інформацію «Громадське телебачення» передало 17 січня в повідомленні «Лікарі: В аеропорту – 20 загиблих і 54 поранених»:

«В донецькому аеропорту наразі 20 загиблих і 54 поранених українських військових. Про це Громадському сказав медик-волонтер Армен Нігосян з посиланням на лікарів, які працюють поблизу аеропорту.

Нагадаємо, що сьогодні впродовж всього дня в аеропорту тривав запеклий бій. Українським силам вдалося пробити коридор до донецького аеропорту. За повідомленням радника президента Юрія Бірюкова, з аеропорту вдалося вивезти тіла трьох загиблих та 23 поранених».

Про це повідомляється в суботу на сайті «Громадське телебачення». Натомість кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Олександр Загородний розповів у повідомленні «Під донецьким аеропортом відбувся епічний бій із десятками танків і артилерійськими дуелями»:

«Один із найзапекліших боїв за останні місяці відбувся сьогодні поблизу донецького аеропорту. Українські десантники за підтримки добровольчих батальйонів прокладали «дорогу життя» до летовища з кількох напрямків.

Десять українських танків Т-64 під вогнем ворожих «Градів» проривалися до аеронавігаційної вежі, а звідти – на монастир, де засіли сепаратисти. Завдання: вибити бойовиків, аби «кіборгам» легше «дихалося» в самому аеропорту.

Маневри панцирників підтримували міномети. Десантників прикривало угруповання з Пісок. В бою застосовувалося все, що тільки є у бійців і що може стріляти.

У район будинків-близнюків у Донецьку сепаратисти підтягли кілька «Градів». Вони хотіли випалити землю навколо аеропорта – знищити українських десантників.

Бійці «Правого сектору», вже навіть не криючись, викотили на відкрите поле свою єдину цілу «рапіру». Часу на маскування не було, били прямим наведенням, головне – встигнути.

Артилерія бойовиків почала працювали з боку Макіївки. Снаряди лягали рясно, але не дуже точно.

Тим часом у Авдіївці загорівся завод-гігант – коксохімічний комбінат. Коксовий цех зруйновано, трьох робітників поранено.

Напружений бій на підступах до аеропорту тривав дві години, десантники наштовхнулися на потужну фортифікацію з боку бойовиків. Командування відправило на підмогу ще кілька танків та солдатів.

Серед вояків багато вихідців з Донбасу. В їхніх очах перед боєм не було й натяку на страх. Вони йшли воювати за свій дім, захищати та повертати рідну землю.

Поранень у бою зазнали 10 українських бійців. Із поля бою під вогнем ворога їх рятували бійці славетної 93-ї бригади (повна назва – 93-тя окрема механізована бригада (в/ч А1302, Черкаське, Новомосковський район, Дніпропетровська область. – «ЩЛ») .

У підсумку завдання було виконано – «дорогу життя» до аеропорту прокладено. Як уже повідомлялося, українські військові пробилися до «кіборгів» і розпочали евакуацію поранених з аеропорту».

Про це повідомляється в суботу на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів