Турчинов покине Тимошенко на Яценюка

17:34 25 серпня 2014 р.

Фото до новини

Сьогодні «Батьківщина» викреслила зі своїх лав Геннадія Москаля.

Низка членів «Батьківщини», в тому числі народний депутат Геннадій Москаль, були виключені з лав партії за порушення статуту. Про це повідомляє прес-служба партії «Батьківщина». У прес-службі нагадали, що 29 березня 2014 року з’їзд партії одноголосно проголосував за висунення лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко кандидатом на посаду Президента України.

Статут партії визначає, що серед іншого член партії має «сприяти перемозі кандидатів від партії на виборах до органів державної влади і місцевого самоврядування, вести за них агітацію серед населення». Разом з тим, Геннадій Москаль, будучи членом партії «Батьківщина», не тільки вів агітацію за іншого кандидата в Президента, але й став його офіційною довіреною особою у 71-му територіальному виборчому окрузі.

З огляду на це політична рада «Батьківщини» вирішила, що подальше перебування Геннадія Москаля в лавах партії є нелогічним.

Сьогодні Геннадій Москаль відреагував на це у Фейсбуці  так:
"Сьогодні зранку зателефонували з центрального офісу партії «Батьківщина» і повідомили, що я виключений з партії і всіх її керівних органів. На прохання пояснити, за що, сказали, що засідання було закритим, і пояснень ніхто давати не буде.
Тих, хто має власну думку і активно її висловлює, не люблять ніде. Тому, думаю, що основна причина те, що я мав власну думку щодо процесів, які відбуваються в державі, і критикував тих висуванців «Батьківщини», в яких партія помилилася. Відзначу: не я помилився, а саме партія. Тому від сьогодні я повністю деполітизований, департизований і безпартійний маленький українець, з чим себе і вітаю!"

За інформацією, одержаною "Щоденним Львовом" із компетентних джерел, сьогодні відбулося засідання вищого керівництва партії "Батьківщина", на якому мала бути визначена майбутня парламентська доля трьох лідерів : Юлії Тимошенко, Олександра Турчинова і Арсенія Яценюка. Чи вони підуть на нові вибори до Верховної Ради України разом, чи у складі різних політичних сил. Є велика ймовірність того, що багаторічний політичний партнер лідера "Батьківщини" Олександр Турчинов покине Юлію Тимошенко і поповнить лави партії, що підтримуватиме у боротьбі за парламентські мандати нинішнього Президента Петра Порошенка. А прем'єр-міністру, який не здобув особливої прихильності президента, доведеться вдруге зачаровувати виборців "червоними серцями". Щоправда, невідомо, коли відбудуться досnрокові вибори до Верховної Ради, оскільки час їхнього проведення значною мірою залежить тепер від результатів перемовbн між президентами України і РФ у Мінську.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів