Циганська і ще 9 партій матимуть представників в обласній виборчій комісії

22:19 14 серпня 2020 р.

Фото до новини

10 серпня Центральна виборча комісія прийняла рішення про утворення та формування складу обласних, районних та міських територіальних виборчих комісій. З-поміж утворених 532 комісій, 47 з них розпочинає свою роботу у Львівській області. Це - 1 обласна, 7 районних та 39 міських ТВК.

Про це інформує ГМ "Опора", пише DailyLviv.

"Ми вирішили проаналізувати кількісні та персональні склади обласної та семи районних територіальних комісій на Львівщині, структуру партійного та гендерного представництва. Загалом це - 144 особи. Усі ТВК мають однакову максимальну кількість членів - 18",- сказав Тарас Радь, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Львівській області 

За його словами, своїх представників до Львівської обласної територіальної виборчої комісії делегували 5 місцевих організацій політичних партій, які мають депутатську фракцію у поточному скликанні Верховної Ради. А саме: «Європейська солідарність», «Слуга народу», ВО «Батьківщина», «Голос», «Опозиційна платформа - За життя». Усі вони у відповідності до частини 3 статті 203 Виборчого кодексу України скористалися можливістю подати максимально можливу кількість членів, а саме по 2 осіб, які увійшли до складу комісії автоматично. Ще по одному представнику без жеребкування подали партії «За майбутнє», яка уклала угоду про політичну співпрацю з однойменною депутатською групою у парламенті та «Солідарність жінок України», яка уклала договір з депутатською групою «Довіра».

За результатами жеребкування по одному члену у складі обласної ТВК отримали представники шести місцевих організацій політичних партій: «Циганська партія України»,  «Партія захисників України», «Народно-демократична партія», «Українська стратегія Гройсмана», «Партія місцевих громад» та «Європейська солідарність».

Керівні посади у Львівській обласній територіальній виборчій комісії отримали представники ВО «Батьківщина» Андрій Лозинський (голова комісії), «Європейська Солідарність» Валерій Шажко  (заступник голови) та «Слуга народу» Марія Булка  (секретар).

Обласна ТВК складається з 10 чоловіків і 8 жінок. Середній вік членів комісії - 39 років. Найстаршим є представник «Партії місцевих громад». Йому - 59.  А наймолодша - 19-річна представниця від «Опозиційної платформи - За життя».

Загалом у семи районних територіальних виборчих комісіях (Дрогобицька, Золочівська, Львівська, Самбірська, Стрийська, Червоноградська, Яворівська) працюватиме 126 осіб: 63 чоловіків і 63 жінок.

Найбільше жінок у Дрогобицькій та Яворівській районних територіальних виборчих комісіях (13 осіб), Червоноградській (11 осіб), Золочівській (10 осіб). Натомість чоловіків найбільше у Самбірській, Стрийській та Львівській районних ТВК. 14, 13 та 11 осіб відповідно.

Представників у всіх семи районних ТВК отримали: «Слуга народу», «Європейська Солідарність», «Голос», «Батьківщина», «Опозиційна платформа - За життя», «За майбутнє», «Солідарність жінок України».

Посади голів у комісіях партії розділили так: «Батьківщина» - 3 осіб, «Слуга народу» і «Європейська Солідарність» по 2 осіб. Заступниками голів районних ТВК будуть по одному представнику від «Батьківщини», «Слуги народу», «За майбутнє», «Європейської Солідарності», «Солідарності жінок України» та двоє представників «Голосу».

Двох секретарів отримало ВО «Батьківщина». По одному у «Європейської Солідарності», «Слуги народу», «Солідарності жінок України», «За майбутнє» та «Опозиційної платформи - За життя».

Середній вік членів комісій - 44 роки. Найстаршою є голова Стрийської районної територіальної виборчої комісії. Жінці - 75 років. Вона є представницею ВО «Батьківщина». Наймолодшим членам по 19 років. Таких є двоє у Львівській районній ТВК. Обох у комісію подала «Опозиційна платформа - За життя».

Додамо, перше засідання обласної ТВК пройшло без масок, але зі свяченою водою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів