Перше засідання обласної ТВК пройшло без масок, але зі свяченою водою

23:08 14 серпня 2020 р.

Фото до новини

У приміщенні Львівської обласної державної адміністрації відбулося перше засідання Львівської обласної територіально виборчої комісії.

Про це інформує ГМ "Опора", пише DailyLviv.

Присутні були 15 із 18 членів. За словами секретаря ТВК Марії Булки («Слуга народу»), двоє представників, а саме від «Партії місцевих громад» та «Партії захисників України» відсутні, оскільки проживають у Кіровоградській та Миколаївській областях. Очевидно, слід очікувати на проведення заміни таких членів комісії. Водночас у порівнянні з попередніми виборами, кількість членів комісій з інших областей є значно меншою, а ніж зазвичай. Заступником голови ТВК є Валерій Шажко «Європейська Солідарність». Серед членів комісії також є голова обласної ТВК у період 2010-2020 років.

Окрім питань порядку денного, за ініціативи голови комісії Андрія Лозинського (ВО «Батьківщина»), представники політичних партій познайомилися між собою. Також їх було ознайомлено з правами та обов'язками членів територіальної виборчої комісії. На завершення усі присутні члени ТВК підписали текст присяги, яка визначена частиною 1 статті 38.

Зазначимо, що більшість присутніх були без масок. Наприкінці засідання отець, якого запросив голова ТВК, прочитав молитву та окропив присутніх водою.

Комісія працюватиме у 257 кабінеті в будівлі Львівської обласної державної адміністрації. Іншого матеріально-технічного забезпечення наразі ТВК не має. За словами голови Андрія Лозинського, комісія має владнати низку технічних та юридичних питань, опрацювати Постанову ЦВК про організацію роботи в умовах поширення COVID-19, а також запланувати зустріч із головами обласної адміністрації та обласної ради.

У Львівській обласній адміністрації діє особливий пропускний режим, через поширення COVID-19. Це ускладнює можливість потрапити на засідання особам, які мають право бути присутні, але не є членами ТВК.

Представники ОПОРИ звернули на це увагу голови комісії з проханням узгодити з керівництвом адміністрації внесення змін до правил пропускного режиму. Свої рішення обласна комісія планує оприлюднювати на сайті ЛОДА, на власному розробленому сайті та/або на сторінці у соціальній мережі. Доступ для маломобільних груп та осіб з інвалідністю до зали засідання є.

Додамо, Циганська і ще 9 партій матимуть представників в обласній виборчій комісії.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів