Ця ніч – критична для Євромайдану, – «УП»

02:16 10 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

Янукович не хоче постати як президент, котрий не контролює ситуацію в країні.

"Я не знаю, чи розжене Янукович цієї ночі барикади ЄвроМайдану. Але бачив, що відбувалося цього дня – заблоковані вулиці, внутрішні війська жо всьому центру, закриті станції метро, закриті магазини в центрі, атака на офіс «Батьківщини», - коментує події в ніч із 9 на 10 грудня журналіст «Української правди» Сергій Лещенко. - І ще я знаю, що завтра до Януковича летять високопосадовці з Євросоюзу та США – верховний комісар Євросоюзу баронеса Кетрін Ештон і заступник держсекретаря Вікторія Нуланд. Люди, які будуть схиляти його до переговорів.

І я думаю, що Янукович не хоче постати перед ними як президент, що не контролює ситуацію в країні. Президент, що не здатен дістатися до свого офісу. Президент, що змушений приймати гостей на заміській дачі. Це не «по понятіях». Це кульгава качка, а не президент. Це президент, який може вести розмови про одне – про умови своєї капітуляції. А Янукович хоче вести переговори з іншої позиції – як хазяїн, як «батя», як людина, яка ще не є збитим льотчиком. Жага влади засліплює йому все.

І ще одне – Янукович не хоче показувати європейським та американським гостям свою вкрадену резиденцію «Межигір'я», куди було зарито сотні мільйонів корупційних грошей. Тому я дуже схвильований цієї ночі, але дуже гордий за ЄвроМайдан.

Навіть якщо Янукович остаточно втратить розум і його розжене, ЄвроМайдан нікуди не зникне. ЄвроМайдан буде стояти перед ним, коли він закриватиме очі. І головне – ЄвроМайдан житиме в наших головах».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів