ЦВК не дозволила КПУ проводити референдум

17:16 17 вересня 2013 р.

Фото до новини

Бо повідомили про свої збори на день пізніше

Центральна виборча комісія відмовила сьогодні, 17 вересня, в реєстрації ініціативної групи комуністів із всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу Росії, білорусі й Казахстану. Причому "за" таке рішення проголосували на засіданні ЦВК всі присутні на ньому 13 членів комісії.

Як пояснив агенції «Інтерфакс-Україна» заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, лідеру КПУ Петро Симоненко та його однопартійцям відмовлено тому, що про проведення ними зборів ініціаторів всенародного опитування вони повідомили ЦВК за чотири календарні дні до цього заходу. Бо закон про всеукраїнський референдум вимагає, щоб таке повідомлення було подано до ЦВК не пізніше, аніж за пя’ть календарних днів до його проведення.

Утім, навряд чи ЦВК зареєструє ініціативну групу комуністів із всеукраїнського референдуму й після того, як наступного разу вони вкладуться у передбачений законом термін. Бо теперішня влада в Україні нікого не пропускає «поперед батька в пекло».

Тим паче, що, як повідомлялося, Окружний адміністративний суд міста Києва заборонив комуністам проводити референдум. Бо, з погляду закону, процедура референдуму ними розпочата не була. Мова може йти тільки про зустріч громадян з народними депутатами на київському стадіоні "Спартак", проте це у жодному випадку не є початком офіційних процедур щодо проведення референдуму.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів