«Центр забезпечення» Самооборони Львівщини зібрав для учасників АТО 307033 грн, $10675 та €233986

20:10 3 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/lviv.samooborona/photos

Про це йдеться в повідомленні в сьогоднішньому повідомленні її прес-служби.

Прес-служба Народної самооборони Львівщини інформує сьогодні, 3 липня, в повідомленні «Львівський Центр забезпечення звітує за витрачені кошти»:

«Центр забезпечення оприлюднив фінансовий звіт по коштам, зібраним для підтримки українських військових, які беруть участь в АТО. Всього на потреби української армії вдалось зібрати більше 4 млн гривень. 

Сьогодні, 3 липня, громадська ініціатива «Центр забезпечення», яка займається збором коштів, пошуком, закупівлею та доставкою бронежилетів, захисних шоломів та іншого спорядження для українських військових, оприлюднив фінансову звітність витрачених коштів. Звітність у форматі Googledoc оприлюднена на офіційному сайті Народної Самооборони Львівщини :https://samooboronalviv.org/zvitnist та в соціальних мережі Facebook:https://www.facebook.com/centerlviv?fref=ts.

У звіті вказані прізвища українців, які пожертвували гроші на захисне спорядження, суми та цілі, на які була витрачена кожна пожертва. Також, в видатковій частині вказано кількість закупленого спорядження, вартість інших витрат, прізвища отримувачів матеріальних цінностей та послуг та фотозвіт.

Загалом, до Центру забезпечення надійшло 307 033 гривень, 10 675 доларів США, 233 986 євро. Станом на 2 липня витрачено 58 075 гривень, 1 800 доларів США, 197 314 євро.

Як відзначив керівник ГФ «Народна Самооборона» Валерій Веремчук, такий крок – оприлюднення усіх витрат центру забезпечення передбачений з самого початку діяльності Центру.

«Ми переконані: за всі отримані кошти потрібно буде звітувати, отже, ми ретельно вели всю документацію, фіксували видатки та пожертви. Сьогодні я з впевненістю можу сказати, що жодна копійка, залучена волонтерами центру, не була і не буде витрачена поза потребами нашої армії. Наша діяльність є абсолютно прозорою, доступною для всіх, оскільки викладена в інтернеті.

Як можна побачити з звітності, суми внесків є дуже різними – від кількох десятків тисяч євро до кількох сотень гривень. Це свідчить про те, що українці, незалежно від статків чи можливостей об’єднались навколо питання підтримки своєї армії. Ми знаємо справжні потреби військових, так би мовити, з перших рук – від солдат, керівників військових частин, з якими ми спілкуємось кожного дня. Можу сказати, що потреба армії у допомозі від звичайних громадян є надзвичайно великою, тож будемо працювати і далі.

Вважаю, що така детальна звітність – це прецедент для українського волонтерського руху, і сподіваюсь, що нашим прикладом скористаються усі організації, що займаються збором коштів. Це підсилить довіру до громадських ініціатив, що так чи інакше мають доступ до спільних коштів громади», – відзначив Валерій Веремчук.

Центр забезпечення – це громадська ініціатива ГФ «Народна Самооборона» у співпраці з Центром Військового Капеланства».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів