Терористи збили в Луганську військово-транспортний літак. Загинули 49 авіаторів і десантників (відео)

10:06 14 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ТСН

За інформацією колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка, на борту ІЛ-76 були 9 членів екіпажу з Мелітопольської авіатранспортної бригади й 40 десантників з 25 окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади.


Відео: «Інформаційний Спротив»

Міністерство оборони інформує сьогодні, 14 червня, в повідомленні «Військово-транспортний літак Повітряних Сил Збройних Сил України ІЛ-76 при заході на посадку на аеродром Луганськ був підбитий терористами»:

«В ніч з 13 на 14 червня при заході на посадку в аеропорту Луганськ терористами цинічно та підступно пострілами із зенітної установки та крупнокаліберного кулемета уражено військово-транспортний літак Повітряних Сил Збройних Сил України ІЛ-76, який здійснював перевезення особового складу з метою ротації. На борту літака знаходилися військовослужбовці, техніка, спорядження та продовольство.

Керівництво Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України та командування Повітряних Сил Збройних Сил України висловлює щирі співчуття батькам, рідним та близьким загиблих військовослужбовців у зв’язку із трагічною непоправимою втратою.

Прокуратура Південного регіону України  з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері повідомляє в суботу: «На борту літака, окрім 9 членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Усі вони загинули».

Керівник групи інформування про антитерористичну операцію Владислав Селезньов також повідомив агенції «Reuters», що всі 49 осіб, які знаходилися на борту збитого у Луганську транспортного літака Іл-76, загинули. Своєю чергою, народний депутат і колишній міністр оборони Анатолій Гриценко написав на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«Це не населення Сходу бореться за децентралізацію – це справжня війна Путіна за знищення України! Вночі при заході на посадку в аеропорт Луганськ терористи двома ракетами з ПЗРК на висоті близько 700 метрів підбили важкий військово-транспортний літак Іл-76 українських Збройних Сил.

Загинули 49 військовослужбовців: 9 членів екіпажу з Мелітопольськоі авіаційноі транспортноі бригади і 40 десантників з 25 окремоі Дніпропетровськоі повітряно-десантноі бригади.  Вічна пам'ять загиблим солдатам, наші співчуття родинам загиблих воїнів! 

І ще один, на жаль, надто тяжкий і трагічний, урок тим в Україні і світі, хто все ще намагається якось умиротворити й задобрити Путіна-агресора переговорами і не хоче усвідомити, що на Сході країни йде не боротьба місцевого населення за децентралізацію – починаючи з окупаціі Криму, це справжня війна Путіна за знищення України!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів