Терористи захопили пункт пропуску «Ізварино» й стягуються до ділянки кордону в Краснодоні

09:45 24 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP

Про це повідомили у вівторок начальник прес-служби ДПСУ Олег Слободян і співголова ГІ «Права Справа» Дмитро Снєгирьов.

Агенція «РБК-Україна» інформує сьогодні, 24 червня, в повідомленні «Держприкордонслужба України заявляє про відсутність контролю над пункту «Ізварине»:

«Державна прикордонна служба України заявляє про відсутність контролю з боку України над прикордонним пунктом «Ізварине» Луганської області на кордоні з Росією. Про це «РБК-Україна» повідомив начальник прес-служби Держприкордонслужби України Олег Слободян.

При цьому коментуючи інформацію в ЗМІ про те, що даний прикордонний пункт був обстріляний і захоплений бойовиками цієї ночі начальник прес-служби Держприкордонслужби України зазначив: «Ні, це витягли стару інформацію. Він був обстріляний ще 21 числа».

Нагадаємо, 23 червня в 12:00 представник інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Володимир Чеповий заявив, що «український кордон на замку».

«У нас є вогневої контроль всього кордону. У такому режимі ми контролюємо вогневим методом. Це означає, що кордон зараз на замку. Головний акцент, що техніка не може пересуватися» – заявив Чеповий».

Своєю чергою, як інформував «Щоденний Львів», головний редактор інтернет-видання «Цензор.Нет» Юрій Бутусов повідомляє сьогодні, 24 червня,  на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «По данным источника «Цензор.Нет» в штабе АТО, в результате массированного обстрела террористами пограничного пункта «Изварино», подразделение пограничников покинуло пограничный переход. Теперь в районе «Изварино» дыра в границе. Наша авиация и артиллерия не работают – ведь идут мирные переговоры...».

Натомість, як інформує у вівторок сайт Луганська – «0642», співголова ГІ «Права Справа» Дмитро Снєгирьов повідомляє бойовики терористичного угруповання «ЛНР» стягують сили в Краснодонський район Луганської області.  За його словами, зараз в Краснодонському районі зосереджуються значні сили терористів, їх план – знову брати під контроль відрізок кордону між Україною і Росією.

Також Снєгірьов повідомив, що в Краснодоні багато поранених, і на їх лікування мобілізовані всі лікарі. Крім того, з невідомою метою озброєні прихильники ЛНР закрили нічні магазини в місті.

Снєгірьов також розповів, що Луганський аеропорт, швидше за все, штурмувати поки не будуть, хоча там і спостерігається скупчення сил ЛНР. Також він повідомив, що на блокпості ЛНР біля заводу «Каре» з'явилися два БТРи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів