Терористи з усієї Донеччини рушили на її обласний центр (відео)

12:05 5 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це повідомляє в суботу інтернет-видання «Новости Донбасса».


Відео: Novost Ukrain

Інтернет-видання «Новости Донбасса» повідомляє сьогодні, 5 липня, що терористи масово залишають захоплені міста Донецької області й колонами прямують до Донецька. Видання розповідає також:

«Одна з таких колон покинула Костянтинівку. Терористи розраховують закріпиться в обласному центрі, оскільки розраховують завербувати тут в свої ряди місцеве населення й отримати додаткові ресурси.

Це пов'язано з тим, що в результаті дій українських прикордонників і військових значно скоротився потік допомоги терористам з території Російської Федерації. Вони починають відчувати брак зброї, грошей і найманців.

Поки що колони бойовиків безперешкодно просуваються по території області. Українська авіація не бомбить їх. 

Велика частина терористів направляються в місто Донецьк по трасі. У Донецьку місцеві сепаратисти, які називають себе «ДНР» і банд-угрупування «Батальйон Схід», поки що не визначилися чи співпрацювати зі «стрілківцями». Напередодні «стрілківці «спробували взяти під контроль обласну міліцію в Донецьку, але «Схід» відбив атаку».

Своєю чергою, інтернет-видання «ОстроВ» передала сьогодні, 5 липня, повідомлення вже колишніх заручників, яких терористи утримували в Слов'янському МВВС і котрі самостійно звільнилися сьогодні удосвіта.За словами колишніх в'язнів, вночі вони виявили відсутність охорони й самостійно покинули будівлю. При цьому у самому міськвідділі усе свідчить про поспішну втечу бойовиків: в кабінетах кинуті речі, зброя, навіть гроші.

Полонені безперешкодно проїхали у Краматорськ – і не зустріли при цьому у Слов'янську жодного терориста. За їхніми словами, порожні й усі блокпости у напрямку Краматорська. 

Водночас інші джерела повідомляють, що у Краматорську спостерігається активний рух у напрямку до Артемівська. Передбачається, що терористи прориваються у цьому напрямкуі. При цьому очевидці наголошують, що більшість сепаратистів одягнена в цивільне і пересуваються на цивільних машинах.  

Пізніше інтернет-видання «ОстроВ» повідомило, що колони бойовиків, які втекли із Слов'янська і Краматорська, рухаються у напрямку до Донецька. За словами очевидців з Краматорська, більшість терористів переодягнуті у штатське і рухаються на приватних машинах.

Бойовики відкривають стрільбу по тих, хто не поступається їм місцем на дорозі.За уточненою інформацією, бойовики сформували дві колони: одна – бронетехніки, що складається мінімум з 20 одиниць, і інша з джипів, КамАЗів, «Газелей» і легкових авто, її чисельність перевищує 200 одиниць.

Перед цим спільнота «Інформаційний Спротив» повідомила сьогодні, 5 липня, в «Зведенняі «ІС»: бойовики, які прорвалися в Краматорськ, готуються до маршу на Донецьк»: 

«За оперативними даними групи «Інформаційний Спротив», угруповання терористів, яке прорвалося зі Слов'янська в Краматорськ, готується до подальшого прориву на Донецьк.  У Краматорську до них примкнули представники місцевого криміналітету. 

Для виїзду з міста в даний час бойовики масово «експропріюють» легкові автомобілі у місцевого населення.  Загальна чисельність угрупування, яка готується до прориву - більше 1 000 чол.».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів