Терористи на сході України оголосили терміновий набір пілотів військових літаків і водіїв танків, – активіст

16:19 12 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AFP

Про це заявив у четвер координатор проектів «ІнформНапалм» і «Бурконьюз» Роман Бурко.

Агенція УНІАН інформує сьогодні, 12 червня, в повідомленні «Бойовики шукають пілотів і водіїв танків, РФ готується до ескалації конфлікту, – активіст»:

«Аналіз інформації з відкритих джерел і закритих каналів «Zello2 терористів дає підстави припускати, що Росія готує повномасштабне вторгнення на Донбас. Про це заявив активіст Роман Бурко, який координує проекти «ІнформНапалм» і «Бурконьюз».

«Структурний аналіз інформації із відкритих джерел і закритих каналів Zello терористів дозволяє попередньо дати невтішний прогноз про можливість швидкої повномасштабної ескалації конфлікту з РФ», – написав він на своїй сторінці в «Facebook».

За його даними, в районі Сніжного і Луганська сконцентровані до двох механізованих бригад військ РФ, які мімікрують під місцевих бойовиків. «У Сєвєродонецьку помічені «дивні рокіровки», – повідомляє Бурко.

«Кожної ночі з 00.00 до 05.00 на блокпости заступають російські спецназівці з повним бойовим укомплектуванням, у тому числі в їх розпорядженні знаходяться «голки», «мухи» і т.д. До ранку їх змінюють місцеві «гоп-стоп» команди ЛНР», – пише активіст.

Також два дні тому місцеві жителі бачили переміщення ракет на причепах, за деякими даними, це був оперативно-тактичний комплекс «Іскандер». Крім цього, у бойовиків є в наявності своя система ППО як проти армійської авіації (Голка, Стріла, Стінгер) так і проти низкольотних швидкісних цілей ЗУ, ЗКУ. Сьогодні було помічено розгортання комплексу «Мандат-Б1Е».

За відомостями очевидців, у Луганськ прибувають бойовики з Казахстану. У той же час відразу з декількох пунктів прикордонпропуску звучать тривожні відомості, наприклад, прикордонникам КПП «Бірюкове» (Свердловський р-н Луганської області) дали термінову команду зібратися і покинути територію.

Водночас з боку РФ вже вишикувалася колона УРАЛов і Камазів, в яких сидять «автоматники» кавказької і казахстанської зовнішності, пише Бурко.  Також Бурко заявляє, що по каналах бойовиків був оголошений терміновий набір пілотів Л-29; Л-39; МІ-2; КА-26 і водіїв танків Т-72.

Вранці 12.06.14 із Сніжного повідомили, що біля Пенсійного фонду стоять два танки Т-72, пригнані вночі з Росії. «Все вищесказане дає можливість припустити, що РФ вже підготувалася до масштабної загальновійськової операції», – вважає активіст».

Як інформував «Щоденний Львів», керівник МВС Арсен Аваков повідомив у четвер, що три танки перетнули вночі кордон України з боку Росії, але є інформація, що один Т-72 уже підбили – вони були перехоплені українськими військами, йде бій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів