Терористи досі утримують українського пілота Надію Савченко в Луганську

17:37 7 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Youtube

В цьому певна сестра заручниці – Віра.

«Радіо Свобода» інформує сьогодні, 7 липня, в повідомленні «Надію Савченко не вивозили до Росії, вона у Луганську, – сестра»:

«Пілот Надія Савченко досі утримується у полоні в Луганську, стверджує сестра заручниці Віра. Вона розповіла «Радіо Свобода», що поїхала до Луганська, щоб знайти можливість «бодай поговорити по телефону з сестрою».

«Я доїхала до Старобільська, потім дісталася Луганська. Біля обласної державної адміністрації мене зупинили й затримали. Їм не сподобалося, що у мене київська прописка й надруковані, а не написані, дані. Мене допитували люди, які самі кажуть, що вони з Росії. Вони казали, що я снайпер», – розповіла Віра Савченко.

За словами Віри Савченко, спочатку до неї ставилися погано й добу утримували у приміщенні Луганської ОДА, але потім «знайшлася впливова людина, яка допомогла мені звільнитися». Віра Савченко каже, що не знайшла підтверджень тому, що її сестру – пілота Надію Савченко – вивезли до Росії, натомість упевнилася, що Надія досі у Луганську.

Надія Савченко потрапила у полон орієнтовно 20 днів тому, коли поспішаючи на допомогу товаришам, потрапила у засідку біля міста Щастя. Про це дізналися з відео її допиту, викладеного в Інтернет.

Ще 26 червня керівник управління преси Міноборони Богдан Сенник заявив, що звільнення льотчиці Надії Савченко «має відбутися найближчим часом». Було створено спеціальну групу для звільнення полонених військовослужбовців. 

Молодша сестра Надії – Віра, навіть змогла один раз поговорити із заручницею по телефону. Однак, потім зв’язок з Надією урвався й навіть з’явилися повідомлення, що пілота Савченко вивезли до Росії».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів