Терористів загнали на сході України в три кути, звужуючи кільця навколо них, – військовий експерт

00:52 5 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Informnapalm.org

Про це повідомив у середу, підбиваючи підсумки 4 серпня, керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук розпочав у четвер коментувати підсумки 4 серпня, традиційно – «з поганого:

1. За останню добу різко зросла інтенсивність обстрілів терористами позицій сил АТО – було зафіксовано більше 40 обстрілів. Ми не знаємо про те, які оперативні плани з'явилися в Гіркіна з подільниками, але вони зображують бурхливу діяльність.

Російська армія їм посилено допомагає, обстрілюючи українських силовиків зі своєї території. Вочевидь, в найближчі дві доби плани бойовиків стануть очевидними. 

У штабі АТО опрацьовані варіанти можливих контратак бойовиків. Будемо сподіватися, що будь-які спроби терористів, котрих заганали в кут (точніше – в три кути) взяти реванш на будь-якій ділянці зустрінуть гідну відсіч. 

2. Частина бійців 72-ї механізованої бригади, які прикривали ділянку кордону в районі Червонопартизанська, а також наші прикордонники вимушено відступили на російську територію. 

У російських ЗМІ одразу піднялася істерика: мовляв, одразу 400 українських солдатів здалися в полон Росії! Просять притулку! Поспішайте бачити! 

Залишилося за кадром питання, як можна «здатися в полон» Росії, якщо вона «не воює» (за версією Путіна)? Російська пропаганда на такі питання не відповідає. 

Насправді, як відомо, наші хлопці – 311 людей – вийшли на російську територію не з доброї волі. Три з половиною години безперервного обстрілу з танків, артилерійських гармат, мінометів і «Градів» (у тому числі й росіянами) змусили частину бригади прориватися до своїх, частина змогла піти лише убік РФ, що одразу ж використовувала путінська пропаганда. 

3. У Державній фіскальної службі сьогодні повідомили: Україна «поки що не сформувала» список російських компаній та об'єктів, щодо яких можуть бути введені санкції. Однак «відповідне питання обговорюється» – що, звичайно, одразу ж втішило. 

Я млію від наших чиновників. Це ж треба було п'ять місяців поспіль трясти за горло Захід, вибиваючи з нього введення санкцій проти Путіна, а самим навіть не почухатися - хоча б для проформи. Схоже на поганий анекдот від української бюрократії. 

Із хорошого: 

1. Сили АТО увійшли в місто Ясинувата, охоплюючи тим самим Донецьк із півночі. Проводяться активні дії в районі цього міста, а також Горлівки, Луганська та інших. Кільце (точніше – кільця) навколо бойовиків звужуються. 

Залишається головна проблема – мирне населення. З Донецька, Луганська, Горлівки відкриті гуманітарні коридори для городян. Але зрозуміло, що всі не виїдуть. Тим часом, сили АТО обіцяють у жодному разі не застосовувати тактику випаленої землі. 

2. СБУ просить Інтернет-асоціацію України заблокувати сайти, які поширюють інформацію, що «пропагує війну, національну ворожнечу, зміну шляхом насильства конституційного ладу або територіальної цілісності України». 

Давно пора. У Росії маса медіа-ресурсів, які у нас вихваляють сепаратизм, тероризм і «федералізацію», й дві години не протягнули б. 

Свідчення тому – нинішня історія з тотальною зачисткою Москвою інтернет-ресурсів від згадки про організацію 17 серпня Маршу за федералізацію Сибіру. За версією Кремля, «федералізація» – це для України, а в самій путінської Федерації федералізації бояться як вогню. Імперія брехні, лицемірства й цинізму. 

3. Росія вже почала вигрібати результати європейських санкцій, що радує, удар по Путіну йде і по лінії економіки, і по військовій лінії. 

Так, європейці призупинили участь у спільному з РФ проекті зі створення підводного човна S-1000. Німеччина припиняє угоду про постачання оснащення для центру підготовки зі симулятором бойових дій у Муліно (РФ). 

Але Росія відповіла гідно. «Роспотребнадзор» заборонив американський бурбон «Kentucky Gentleman», знайшовши в ньому (вибачте за довгу цитату, вона розчулює) «добавки, які здатні викликати функціональні, а в подальшому й органічні зміни в центральній та периферичній нервовоій системі, ендокринній системі, а також онкологічні захворювання й проблеми з безпліддям у чоловіків і жінок «. 

Ну, як ясний день – ЦРУ в бурбон чого тільки не заважає, щоб росіяни не плодилися. А рідний скломий і самогон набагато смачніше й корисніше. Хоч у скломия – також імпортна формула, ялинки-моталки...».

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив це наприкінці понеділка на сайті «ІС» та своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів