Сутички в Києві тривають (трансляції, відео)

23:25 20 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

Міліція активізувала свій натиск на мітингувальників, зокрема – посилила вогонь із травматичної зброї.


Відео: ЕСПРЕСО ТВ

 

У Києві біля стадіону «Динамо», де вже другий день відбуваються сутички, міліція спробувала активізувати свої дії стосовно активістів. Зокрема, міліціонери посилили вогонь з травматичної зброї та закидають мітингувальнків світлошумовими гранатами.

Протестувальники у відповідь також намагаються вживати активних заходів щодо спротиву. Оскільки відстань з урахуванням барикад між міліцією та мітингувальниками складає понад сто метрів, дехто з активістів заліз на дах будинку, який знаходиться фактично на «межі барикади», та жбурляє в правоохоронців «коктейлі Молотова».

Своєю чергою, міліціонери почали з лазерних прицілів, які встановлені на зброї, вишукувати по верхах будівлі ціль, а саме тих, хто почав жбурляти в них пляшками. Як і раніше, міліція застосовує проти мітингувальників сльозогінний газ. Водночас, журналіст Наталя Станко у своєму «Twitter» повідомила, що «беркутівці» зняли з даху колон стадіону двох активістів, які жбурляли у силовиків феєрверки. «Били, а потім волочили по землі», – зазначила журналіст.

Повідомляючи про це сьогодні, 20 січня, «Тиждень.ua» нагадуає, що на вулиці Грушевського біля стадіону «Динамо» другу добу триває протистояння між між «Беркутом» та мітингувальниками. Лідер партії УДАР Віталій Кличко закликає українців з’їжджатися на Майдан, бо «влада оголосила війну народові України». Міліція  відкрила кримінальне провадження за фактом масових заворушень за ст. 294 Кримінального кодексу, санкції якої передбачають максимальне покарання – 15 років ув'язнення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів