Суд крадькома заборонив масові акції в центрі Києва

16:39 15 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Newsru.ua

Причому виніс цей вердикт ще в неділю, 6 січня, а оприлюднив його щойно сьогодні.

Окружний адмінсуд Києва заборонив за позовом Київської міськдержадміністрації проведення акцій протесту в центрі Києва до 8 березня 2014 року. Про це йдеться у рішенні суду розміщеному в Єдиному держреєстрі судових рішень.

Зокрема Київська міська державна адміністрація (далі – КМДА) в позові до «УДАРу», «Батьківщини», ВГО «Народна солідарність за соціальний захист та взаємодопомогу» та чотирьох фізичних осіб просила суд встановити обмеження на мирні зібрання (пікетування, піші ходи, демонстрації, мітинги, збори тощо) на Європейській і Михайлівській площах, у парку Шевченка, на Майдані Незалежності та усіх прилеглих до них вулиць. КМДА вважає, що проведення запланованих мирних зібрань створює загрозу національній безпеці, громадському порядку та правам і свободам громадян.

Відтак Окружний адмінсуд Києва 6 січня суд постановив задовольнити позов КМДА й обмежити право на мирні зібрання, проведення заходів, використання гучномовців, автотехніки, плакатів, встановлення наметів, сцен, навісів із 8 січня по 8 березня 2014 року. Повідомляючи про це сьогодні, 15 січня, «Українська правда» додає: «Цікаво, що своє рішення суд виніс у державний вихідний 6 січня о 20.10».

Натомість щойно сьогодні суд оприлюднив його, радше, з тієї ж причини, з якої саме нині МВС та містр юстиції Олена Лукаш заявили про «право міліції застосувати зброю й спецзасоби» проти протестувальників, – за даними Штабу національного спротиву, в ніч на 16 січня влада планує розігнати Майдан.

Як повідомляв «Щоденний Львів», на Майдані оголошено мобілізацію у зв’язку із загрозою силового розгону Майдану 16 січня нібито під приводом вирішення конфліктів між громадянами, який також анонсують «регіонали» Добкін і Царьов, в середу, 15 січня, до центру Києва знову стягують «Беркут» і ВВ, причому МВС погрожує «застосовувати силу й засоби» проти протестувальників, які дозволив сьогодні Мінюст, але Майдан готовий до відсічі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів