Майдан готується до його розгону 16 січня (відео)

16:59 13 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.comsamooboronaMaydanu

Зокрема скликає тих, хто раніше були задіяні в загонах самооборони.


Відео: 5 канал

Штаб національного спротиву має інформацію, що на 16 січня влада запланувала силовий розгін Майдану нібито під приводом вирішення конфліктів між громадянами. Про це на брифінгу в прес-центрі Штабу повідомив комендант Майдану, народний депутат від фракції «Батьківщина» Андрій Парубій.

У зв’язку з цим Штаб оголошує загальну мобілізацію на 15 січня. Андрій Парубій заявив також:

«Ми просимо всіх небайдужих, які раніше були задіяні в загонах самооборони, повернутися до Києва. Також запрошуємо нових добровольців, щоб не допустити провокацій на Майдані. Всіх запрошуємо в Київ, щоб спільно зупинити будь-яку спробу влади розігнати Майдан».

За словами коменданта Майдану, з цього тижня влада як і передбачали в Штабі, почала нову хвилю провокацій проти Майдану. Так, у понеділок зранку кілька сот людей вчинили провокацію біля барикади з боку КМДА. Силами самооборони Майдану бійки не було допущено, конфлікт локалізований.

«У нас є інформація, що подібні провокації Партія регіонів буде влаштовувати кожного дня, щоб довести конфлікт до такого рівня, щоб у силовиків з’явився привід втрутитися в ситуацію і розігнати Майдан», – розповів Парубій.

«Я попереджаю громадянина Януковича і громадянина Захарченка: ми зуміємо зупинити всі провокації», – запевнив депутат. Про це повідомляє сьогодні, 13 січня, «Тиждень.ua».

Як інформував «Щоденний Львів», львів'янин Андрій Парубій – знову комендант Майдану, а в інтернет-виданню «Тиждень.ua» він запевнив, що Майдан буде триматися.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів