Суд Берліна дозволив 9 травня демонструвати і українські, і російські прапори

17:33 7 травня 2023 р.

Фото до новини

Поліція вранці у неділю подала скаргу на рішення щодо російських прапорів до Вищого адміністративного суду федеральних земель Берлін та Бранденбург.

Про це повідомляє DW, пише Dailylviv.com

Суд зняв  заборону показувати російські триколори в районі радянського меморіалу у берлінському Тіргартені у так званий день перемоги. Поліція оскаржила це рішення.

Адміністративний суд Берліна зняв заборону на демонстрацію російських прапорів та символіки 9 травня в районі радянського меморіалу у берлінському районі Тіргартен, повідомили у неділю, 7 травня, у берлінській поліції.

"Берлінський адміністративний суд вчора (у суботу, 6 травня. - Ред.) дозволив демонстрацію російських прапорів 9 травня на радянському меморіалі в Тіргартен", - йдеться у повідомленні поліції у Twitter. 

У поліції також зазначали, що вранці у неділю подали скаргу на це рішення до Вищого адміністративного суду федеральних земель Берлін та Бранденбург.

5 травня стало відомо, що адміністративний суд Берліна скасував запроваджену поліцією заборону на використання українських прапорів 8 і 9 травня біля радянських меморіалів у Трептов-парку, Тіргартені та Шенхольцер-Гайде у Берліні. 

Поліція Берліна повідомила після цього, що не збирається оскаржувати рішення суду.

Влада Берліна раніше оголосила про намір запобігти можливим провокаціям у 78-у річницю закінчення Другої світової війни в Європі, що відзначається в західних країнах 8 травня, і в день перемоги, що святкується 9 травня в Росії. Під охороною, зокрема, будуть радянські військові меморіали у столиці Німеччини, повідомила берлінська поліція. Водночас будь-які дії, які сприймаються як схвалення війни Росії проти України, будуть припинятися.

Минулого року влада міста також запроваджувала подібні обмеження: біля пам'ятників заборонили носити георгіївські стрічки, використовувати прапори України та РФ, як і російські воєнні пропагандистські символи Z і V. 

У Берліні підбитий російський танк встановили перед посольством РФ

Автомеханік з Оренбурга, який 21 рік живе в Німеччині, організував проросійський парад у Берліні

У Львові демонструють прапор, який був у канцелярії Бандери у Мюнхені

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів