Студенти вшанували у Львові Героїв Небесної Сотні мовчазною ходою (відео, оновлено)

19:45 19 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: Ярослав Тимчишин / «Gazeta.ua»

До ходи також приєдналися учасники Революції Гідності.

19 лютого тисячі львівських студентів взяли участь ході скорботи за загиблими учасниками Революції Гідності. Колона молоді і викладачів львівських вишів пройшла від національного університету імені Івана Франка до пам'ятника Тарасу Шевченку. 

Попереду несли щит, складений із 1 500 маленьких «щитів», що символізували захист борців за честь і справедливість. До ходи також приєдналися учасники Революції Гідності, які були свідками трагічних подій лютого 2014 року.

Хода закінчилася поминальною панахидою і вічем біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Учасник Революції Гідності Олег Корнат зазначив: «Молодь показала себе в цій революції рушійною силою. Сьогодні я знову звертаюсь до своїх ровесників: давайте не на акціях, не потоком шумних слів, а тихою і невтомною працею будувати незалежну та сильну Україну».

Після поминальних заходів студенти роздали учасникам ходи шматочки символічного щита на знак єдності українців і віри в перемогу.Про це повідомили сьогодні, 19 лютого, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів