Storm Shadow можуть завдавати удари вглиб території Росії - новий прем'єр Великої Британії

11:30 10 липня 2024 р.

Фото до новини

Storm Shadows — це високоточні крилаті ракети з дальністю стрільби понад 250 кілометрів (155 миль).

Про це інформує Bloomberg, пише DailyLviv.com.

Новий прем'єр Британії Кір Стармер повідомив, що Україна може використовувати британські ракети Storm Shadow для завдання ударів по військових цілях у Росії, підтвердивши, що він продовжить політику попереднього уряду Великобританії щодо використання зброї великої дальності у російсько-українській війні.

На запитання кореспондента Bloomberg, Стармер погодився, що Україна вирішує, як вона використає ракети Storm Shadow, надані Великобританією. Він розмовляв з журналістами під час поїздки на саміт НАТО у Вашингтоні ввечері у вівторок.

Ракети повинні «очевидно використовуватися відповідно до міжнародного гуманітарного права, як і слід було очікувати», додав прем'єр, висловлюючи свою позицію, що Storm Shadows повинні використовуватися «в оборонних цілях».

Читайте також: Storm Shadows: усі російські військові позиції зараз уразливі, в тому числі — Керченський міст, — радник США

"Але Україна сама вирішує, як її розгортати для цих оборонних цілей", - сказав він. Storm Shadows — це високоточні крилаті ракети з дальністю стрільби понад 250 кілометрів (155 миль).

Україна заявила, що їй необхідно завдавати ударів по військових цілях всередині Росії, щоб захистити себе та відбити російські атаки, і це одне з головних питань, яке обговорюватиметься на саміті НАТО.

Деякі європейські країни, такі як Велика Британія, висловили підтримку позиції України, але уряд США досі опирався зняттю всіх обмежень на використання Києвом своєї зброї. Адміністрація Байдена каже, що не дозволила українцям завдавати удари вглиб Росії, вважаючи це червоною лінією, щоб запобігти ескалації з Москвою.

Ці зауваження є першим випадком, коли Стармер зобов’язав свою нову адміністрацію дотримуватися цієї політики після своєї перемоги на загальних виборах у Великобританії минулого тижня.

Вони повторюють слова, використані урядом попередника Ріші Сунака, який ніколи прямо не говорив, що Україна може використовувати Storm Shadows для удару всередині Росії, але вказав, що Київ вирішує, як їх розгорнути. У Кремлі тоді назвали це «дуже небезпечною заявою».

Нагадаємо, ракети Storm Shadow вдарили по російській базі ППО.

Читайте також: Україна одержала новітні британські ракети з лазерним наведенням Brimstone 2 (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів