Старост пропонуватимуть радам їхні голови: одна кандидатура матиме один шанс для затвердження

20:36 15 квітня 2021 р.

Фото до новини

Старостинський округ утворюється відповідною сільською, селищною, міською радою у складі одного або декількох населених пунктів (крім адміністративного центру територіальної громади), на території якого (яких) проживають не менше 500 жителів.

За закон №4535 "Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост" у парламенті проголосували 239 народних депутатів.

Про це повідомила Верховна Рада, пише Dailylviv.

Згідно з прийнятим документом староста представляє інтереси жителів окремого старостинського округу, здійснює комунікацію між владою та громадою села чи селища. Він організовує різноманітні заходи у своєму окрузі, відстежує проблеми громади і пропонує варіанти вирішення їх.

Кандидатуру старости вносить на розгляд сільської, селищної чи міської ради сільський, селищний або міський голова за результатами громадського обговорення, проведеного у межах відповідного старостинського округу. Старосту призначають на час роботи відповідної ради.

Кандидатура старости, що не підтримана сільською, селищною, міською радою, не може бути повторно внесена для затвердження в цьому окрузі впродовж періоду скликання цієї ради.

Старостинський округ утворюється відповідною сільською, селищною, міською радою у складі одного або декількох населених пунктів (крім адміністративного центру територіальної громади), на території якого (яких) проживають не менше 500 жителів.

Кандидатура старости вноситься на громадське обговорення (громадські слухання, збори громадян, інші форми консультацій з громадськістю) сільським, селищним, міським головою та вважається погодженою з жителями відповідного старостинського округу, якщо в результаті громадського обговорення (громадських слухань, зборів громадян, інших форм консультацій з громадськістю) отримала таку підтримку у старостинському окрузі:

з кількістю жителів до 1500 - більше 20 відсотків голосів жителів від загальної кількості жителів відповідного старостинського округу, які є громадянами України і мають право голосу на виборах;

з кількістю жителів від 1500 до 10 тисяч - більше 17 відсотків голосів;

з кількістю жителів від 10 тисяч до 20 тисяч - більше 14 відсотків голосів;

з кількістю жителів від 20 тисяч до 30 тисяч - більше 10 відсотків голосів;

з кількістю жителів більше 30 тисяч - більше 7 відсотків голосів жителів від загальної кількості жителів відповідного старостинського округу, які є громадянами України і мають право голосу на виборах.

Закон набуває чинності наступного дня після його опублікування.

4,5 кандидата на одне місце: за громадську раду при Львівській ОДА голосуватимуть 12-15 травня

Президент призначив голову Яворівської РДА

Президент США запровадив нові санкції щодо Росії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів