США не допоможуть Європі у разі військової загрози, - очільник «Rheinmetall»

14:01 1 квітня 2024 р.

Фото до новини

Блокування конгресменами США надання додаткової допомоги для України Паппергер назвав сигналом для Європи.

Про це заявив в інтерв'ю Financial Times гендиректор великого оборонного концерну у ФРН Rheinmetall Армін Паппергер.

За його словами, в останні десятиліття європейські лідери надто сподівалися на американську допомогу. «Цього більше не станеться», – заявив Паппергер.

Влада США чітко позначила, що не має наміру платити за захист союзників, уточнив він. Паппергер додав, що Вашингтон зараз зосереджений на Азійсько-тихоокеанському регіоні. За його словами, Європа у разі військової загрози залишиться наодинці з собою, їй потрібно створити великі групи оборонних компаній, здатних конкурувати з американськими виробниками.

Читайте також: США менше допомагатимуть Україні, – Держдеп

Блокування конгресменами США надання додаткової допомоги для України Паппергер назвав сигналом для Європи: Вашингтон "більше не платитиме за неї». За його словами, тепер США концентрують свої сили на Азійсько-тихоокеанському регіоні, і що у разі виникнення повномасштабного збройного конфлікту «С‌‌‌‌‌‌‌‍‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ША будуть зосереджені на Азії, а Європа залишиться повністю одна», – зазначив очільник  оборонного концерну.

Читайте також: Володимир Зеленський сказав Майку Джонсону про критичну важливість допомоги від США

Раніше генеральний директор найбільшого в Європі виробника боєприпасів Rheinmetall заявив, що лідерам ЄС слід розглянути можливість встановлення систем ППО малої дальності, подібних до ізраїльського «Залізного купола». Про це повідомляє Financial Times.Заява Арміна Паппергера прозвучала на тлі того, що столиці ЄС збільшують військові витрати через зростання побоювань загрози Росії континенту і прагнуть усунути давні обмеження в наявних системах оборони.

Паппергер сказав, що протиповітряна оборона ближньої дії – це «те, що вони хочуть створити в Європі», вказавши на один з аспектів ініціативи, що підтримується Берліном, «Європейський небесний щит».

Читайте також: Європи від Атлантики до Уралу не буде. Створюють Європу від Атлантики до Вісли

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів