США нададуть Україні боєприпаси зі збідненим ураном - WSJ

18:50 13 червня 2023 р.

Фото до новини

Високопоставлений чиновник адміністрації Байдена заявив WSJ, що «немає серйозних перешкод для схвалення поставок боєприпасів» зі збідненим ураном

 Про це повідомляє Wall Street Journal з посиланням на джерела в уряді США, пише Dailylviv.com

Високопоставлений чиновник адміністрації Байдена заявив WSJ, що «немає серйозних перешкод для схвалення поставок боєприпасів» зі збідненим ураном. У січні Білий дім погодив поставку Україні 31 танка Abrams. Тоді постало питання, якими боєприпасами оснастити машини.

Пентагон наполягав, що вони були озброєні снарядами зі збідненим ураном, які регулярно використовуються американськими військовими. У свою чергу, у Білому домі деякі чиновники висловили побоювання, що Вашингтон критикуватимуть через постачання зброї, яка може становити ризик для здоров'я та навколишнього середовища.

Поки США розглядали свої варіанти, Велика Британія в березні поставила в Україну танки Challenger разом із бронебійними снарядами зі збідненим ураном.

Найвищі посадовці в адміністрації Байдена кажуть, що мета США полягає в тому, щоб дозволити Україні досягти якомога більшого прогресу на фронті, щоб забезпечити сильну позицію Києва на переговорах, якщо Україна та Росія сядуть за стіл переговорів.

За даними американської газети, Білий дім все ще розглядає питання про поставку Україні іншої зброї, про яку просив Київ.

США надсилають в Україну найбільш передову військову техніку у світі, - Байден

Британія поставила в Україну крилаті ракети великої дальності Storm Shadow перед контрнаступом, - CNN

Україна одержала новітні британські ракети з лазерним наведенням Brimstone 2 (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів