Спостерігач Європарламенту про переговори щодо Тимошенко: «Складно, все складно»

15:48 8 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Квасьнєвський дав доручення журналістам: «Подивіться зараз, як вони (тобто депутати Верховної Ради. – «ЩЛ») будуть голосувати в залі».

Як повідомляє сьогодні, 8 листопада, «Радіо Свобода», співкерівник моніторингової місії Європарламенту, колишній президент Польщі Александр Квасьнєвський, відповів на запитання журналістів про хід переговорів щодо лікування екс-прем’єра Юлії Тимошенко за кордоном лаконічно: «Складно, все складно. Подивіться зараз, як вони будуть голосувати в залі».

Але водночас екс-президент додав, що місію буде продовжено і переговори теж. «Радіо Свобода» інформує також, що сьогодні у Верховній Раді за участю керівників моніторингової місії Європарламенту Пета Кокса та Александра Квасьневського (на фото) продовжилися консультації керівництва парламенту й керівників фракцій.

Зокрема, позиція запевнила під час них у своїй готовності піти на компроміс – проголосувати законопроекти про прокуратуру і вибори народних депутатів у редакції влади, якщо провладні депутати підтримають законопроект, котрий відкриє можливість для вирішення питання Тимошенко. Відтак «Радіо Свобода» нагадує, що Брюссель чекає від українського парламенту на ухвалення до запланованого на 28-29 листопада Вільнюського саміту трьох документів: щодо вирішення питання Тимошенко, закону про прокуратуру України і про реформування виборчого законодавства, а місія Європарламенту має надати свій звіт 14 листопада, після чого документ передадуть на розгляд засідання Ради ЄС, запланованого на 18 листопада.

Як повідомляв «Щоденний Львів», у Верховній Раді все ще тривають консультації щодо лікування Юлії Тимошенко за кордоном.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів