Сьогодні – останній термін для підготовки законопроекту про лікування Тимошенко

09:10 20 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

А відтак – і для асоціації України з Європейським Союзом.

Як повідомляє сьогодні, 20 листопада, «Коммерсантъ-Украина», у середу в депутатів Верховної ради закінчується останній термін для підготовки законопроекту щодо лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Якщо ж вони не дійдуть консенсусу, то три країни ЄС – Німеччина, Нідерланди та Швеція – радше, будуть проти підписання угоди з Україною на саміті «Східного партнерства», який пройде 28-29 листопада.

Попри це, вчора представники опозиції і парламентської більшості змогли домовитися тільки про терміни лікування ув'язнених за кордоном – до року з можливістю продовження ще на рік. Члени робочої групи констатували, що надії на внесення спільного законопроекту вже немає.

«Ми пішли на всі можливі компроміси. Редакція законопроекту, підготовленого членами робочої групи від опозиції, цілком відповідає концепції Партії регіонів», – заявив глава фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

Злагодженої роботи вчора досягнути не вдалося. Народні депутати сварилися між собою та сипали взаємними звинуваченнями в намаганнях зірвати підготовку законопроекту.

До кінця засідання робочій групі вдалося узгодити тільки одне питання – про терміни лікування за кордоном. Народні депутати прийняли пропозицію Ірини Геращенко про те, щоб дозволити ув'язненим виїхати на лікування строком до року з можливістю його продовження ще на рік за рішенням суду.

У перелік документів, необхідних суду для надання дозволу на виїзд ув'язненого, увійдуть висновки Державної пенітенціарної служби та двох медичних установ – української та іноземної, де буде лікуватися засуджений. Натомість до питання про виплату компенсації народні депутати не дійшли – Геннадій Васильєв закрив засідання.

Тепер, якщо сьогодні депутати не приймуть злагодженого рішення, то на голосування в четвер опозиція винесе опозиційний законопроект. Але прийняти його буде надзвичайно складно, бо в опозиції немає достатньої кількості голосів – 226.

Як інформував «Щоденний Львів», вчора опозиція домоглася першочергового розгляду євроінтеграційних законопроектів у четвер, неназване джерело газети «Вести» сказало цьому виданню, що «регіонали» отримали вказівки не підтримувати жоден із чотирьох законопроектів, які стосуються лікування ув'язнених за кордоном – хоч представники моніторингової місії Європарламенту Пет Кокс та Алєксандр Кваснєвський повідомили, що влада пообіцяла їм вирішити «питання Тимошенко» до 19 листопада.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів