Слуги народу відклали розгляд законопроєкту про російську мову викладання через свято

09:36 16 липня 2020 р.

Фото до новини

16 липня 1990 року 355 депутатів Верховної Ради Української РСР прийняли Декларацію про державний суверенітет України. Чи є стільки ж депутатів-державників у нинішньому парламенті, ще невідомо.

У цьому документі закріплювались загальнолюдські цінності та бачення майбутнього України. Декларувалось, що Українська РСР є суверенною національною державою з власним громадянством, а український народ – єдиним джерелом влади. Декларація закріплювала право на державний бюджет, свою грошову одиницю та власні збройні сили.

Ухвалення Декларації про державний суверенітет стало вирішальним кроком до здобуття незалежності України.

З нагоди 30-ї річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький та заступник Голови Конституційного Суду України Сергій Головатий візьмуть участь в урочистому засіданні Верховної Ради України. Про це повідомляє Конституційний Суд України.

Учора ввечері стало відомо, що у Верховній Раді 16 липня не обговорюватимуть законопроєкт "Слуги народу" про викладання у школах російською мовою. Мабуть, вирішили відкласти це стратегічне питання на інший день, бо не пасувало цією дискусією псувати ювілей Декларації про державний суверенітет України.



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів