Штурм Євромайдану прикривали снайпери

15:03 11 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Вони були підпорядковані безпосередньо «дуже високим командирам».

Спецпідрозділи внутрішніх військ та спецпідрозділу міліції «Беркут» готували штурм Евромайдану з боку Європейської площі під прикриттям групи снайперів. Про це УНІАН повідомило джерело в правоохоронних органах.

За словами джерела, снайпери були підпорядковані безпосередньо «дуже високим командирам». Також джерело повідомило, що в 9.30 їм надійшла команда залишити позиції. 

«Як тільки снайпери з'явилися на вулиці, ми зрозуміли, що скоро надійде команда і нам на відхід», – повідомив кореспонденту УНІАН на місці події один з керівників підрозділу «Беркут».

Після цього команда на відхід надійшла близько 300 бійцям «Беркута», які вже перебували в 40 метрах від сцени Євромайдану, на перехресті вулиць Інституцькій та Хрещатика. Після чого вони швидко сіли в автобуси, які стояли поруч і покинули вулицю Хрещатик з боку Європейської площі.

Ситуація різко змінилася в 9.30 ранку, хоча ще за кілька хвилин до цієї планувався штурм Євромайдана з боку Європейської площі.

На місці подій штурмом керував полковник київського «Беркута» Сергій Косюк. Крім того, на Хрещатику з боку Європейської площі була велика кількість людей у цивільному з раціями, які також спостерігали і керували діями силовиків.

У цей же час на сцені Євромайдану, незважаючи на близькість розташування спецпідрозділів, виступала Руслана і народні депутати від опозиції, інформували мітингувальників про те, що відбувається. Вони також закликали мітингувальників, серед яких було дуже багато жінок, рухатися, щоб не замерзнути.

Як відомо, сьогодні, 11 грудня, близько 1 години ночі декілька тисяч силовиків оточили Євромайдан з різних боків і почали штурм барикад, встановлених навколо наметів. Атака спецпідрозділів тривала до ранку 9.00, однак із збільшенням кількості мітингувальників, до яких масово почали приєднуватися кияни, силовики припинили активні дії і зняли блокаду Євромайдану.

МВС називає штурм Майдану підготовленими спецпідрозділами «заходами з благоустрою території». Силовики почали штурм, коли в Києві перебували заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд та єврокомісар Кетрін Ештон. Лідери опозиції, виступаючи на Євромайдані, заявили, що зуміли «перемогти» і вистояти під натиском кількох тисяч бійців спецпідрозділів МВС, тому що «сильні духом».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів