Сесію Львівської облради скликали для задоволення амбіцій однієї політичної сили, - Козицький

18:03 20 березня 2023 р.

Фото до новини

Минулого тижня відбулось чергове засідання сесії Львівської обласної ради. На перший погляд, подія непересічна в житті Львівщини, бо минуло майже три місяці з часу останнього засідання.

Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, пише Dailylviv.com.

Він дав оцінку того, що відбулося на сесії Львівської обласної ради:

"Але те, що розгорнулось в стінах облради, породжує більше запитань, ніж дає відповідей. Всі ці запитання можна вмістити в одне коротке: «Для чого взагалі відбулось це засідання?». За цілий день роботи депутати ледь затвердили порядок денний і не ухвалили жодного рішення.

У мене склалось враження, що чергову сесію скликали для задоволення амбіцій однієї політичної сили, яка має найбільшу фракцію у Львівській обласній раді і перед якою поставили завдання за будь-яку ціну використати це засідання для партійних цілей.

Судіть самі. У переддень сесії, після засідання президії, очільниця Львівської облради Ірина Гримак емоційно зазначила, що «ми знайдемо можливості і зусилля для того, щоб провести сесію обласної ради та прийняти важливі рішення. Якщо ж Львівщина сьогодні не знайде консолідоване рішення, то, я вважаю, що таку Львівську обласну раду потрібно розпустити». А тепер погляньмо, які ж то такі важливі рішення наступного дня ухвалювали на черговій сесії ЛОР.

Після зібрання складу ради з 84 депутатів на початку засідання у залі зареєструвались лише 62 народних обранці, які дискутували щодо порядку денного упродовж майже трьох годин. Це мала б зробити президія перед сесією, але не спромоглася. Врешті-решт внесли на розгляд 32 питання порядку денного. Наприклад, оголошення низки об’єктів природно-заповідного фонду пам’ятками природи і заказниками або розширення меж Трускавця. Чи потрібно було так багато галасу заради робочих питань?

Після обіду продовжилось формування порядку денного, і воно досягло своєї кульмінації в частині пропозицій проєкт заяв та звернень. Серед них найбільше емоцій в залі викликало питання про внесення до порядку денного звернення щодо повернення скасованих виплат військовослужбовцям та силовикам в тилу. Це питання вперто намагалися «протиснути», бо переголосовували його аж кілька разів, але без успіху. І це при тому, що Кабмін напередодні анонсував збільшення видатків на сектор безпеки й оборони на понад 518 мільярдів гривень.

Я неодноразово зазначав, що у стінах ЛОР ухвалюють складні господарські рішення, а сесійна зала не є місцем для політиканства та інтриг. Мені прикро спостерігати за тим, як одна політична сила намагається зробити заручниками своїх ігор весь депутатський корпус. Навіть у час повномасштабної війни.

Не зважаючи на це, я хочу висловити вдячність усім депутатам, які не підтримали маніпулятивні заяви однієї політичної сили, тим, хто не підтримав заяви, які виходять за межі повноважень обласних обранців. Як публічно зазначив один з депутатів: «Не потрібно робити подібні звернення заради постів у соцмережах, а краще вийти до людей і зробити щось конкретне».

Сьогодні є велика кількість завдань, які потребують роботи. Серед них – програми медичної та психологічної реабілітації військових, підтримка підприємницьких ініціатив ветеранів та їхня соціалізація після повернення зі зони бойових дій. У Львівській обласній військовій адміністрації активно працюють над цими питаннями та ухвалюють важливі рішення для їхньої реалізації. Тому я хочу ще раз подякувати всім, хто своїми діями та працею допомагає наблизити нашу перемогу. Нехай ці дії не будуть лише словами!"

Голова Львівської облради на молитовному сніданку у США: що відбувається

Голова ЛОДА ініціює сесію облради для підвищення обороноздатності та мобілізаційної готовності

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів