Сесія ЛМР протестує проти зриву євроінтеграції заявою (відео)

17:43 22 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: Zaxid.net

Утримався під час голосування лише один депутат – Андрій Мочарський, який раніше був від «Партії регіонів», а зараз – позафракційний.


Відео: lvivadm

Про це повідомляє сьогодні, 22 листопада, прес-служба міської ради. За її інформацією, у п’ятницю відбулося позачергове пленарне засідання сесії Львівської міської ради з приводу євроінтеграції України.

На сесії зареєструвалось 67 депутатів. Відповідну євроінтеграційну заяву сесії підтримали 66.

Текст заяви сесії Львівської міської ради з приводу призупинення процесу підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС:

«Ми, депутати Львівської міської ради, обурені рішенням Кабінету Міністрів України про призупинення процесу підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Розцінюємо це як зраду національних інтересів найвищими посадовими особами країни: Президентом Віктором Януковичем та Прем’єр-міністром Миколою Азаровим.

Режим показав своє справжнє обличчя – воно не європейське. Зневаживши волю мільйонів українців, влада підписала собі вирок – вона нелегітимна, не українська, не європейська. Піддавшись на тиск Кремля, Янукович і Азаров продемонстрували свою слабкість, перевагу особисто-матеріального інтересу над волевиявленням українців. 

Львів завжди був, є і буде європейським містом. Це наш курс, наше бачення майбутнього для наших дітей.

Ми, депутати Львівської міської ради, заявляємо про неприпустимість геополітичного реверсу. Україна – європейська держава.

Ми ніколи не станемо сировинною колонією для Росії. Ця влада слабка – вона боїться свого народу. У цьому наша сила, і цим ми повинні скористатися.

Закликаємо львів’ян, які усвідомлюють, що наше майбутнє – це майбутнє в європейській родині, в європейському співтоваристві, 24 листопада о 12.00 прийти до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку у Києві та висловити протест проти ганебної позиції чинної влади. Також закликаємо громаду максимально підтримувати акції протесту у Львові.

Вимагаємо від Президента України Віктора Януковича негайно відправити у відставку Уряд Миколи Азарова та відновити переговорний процес та підписати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом». 

Як повідомляв «ЩЛ», львів'яни започаткували «Євромайдан» ще й у своєму місті, де всю ніч протестували проти зриву євроінтеграції, студенти оголосили акцію громадської непокори й закликають до революції, перевізники Львівщини не хочуть везти мітингувальників на Віче в Київ, львів’ян кличуть на мітинг о 19.00 за євроінтеграцію, а Координаційний штаб Євромайдану запрацює у Львівській облраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів