У Львові всю ніч протестували проти зриву євроінтеграції

09:25 22 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Близько ста людей, переважно студентів вишів, зібралися з вечора 21 листопада на майдані біля пам’ятника Тарасу Шевченка на проспекті Свободи.

Як повідомляє сьогодні, 22 листопада, «Радіо Свобода», упродовж ночі там протестували проти дій уряду, котрий зупинив процес підготовки до підписання угоди з Євросоюзом. Молоді люди скандували: «Україна у Європі!», «Ні Росії!».

Вони прийшли з прапорами України та ЄС, а також плакатами з гаслами на підтримку євроінтеграції України та закликами до киян з проханням вийти на Майдан. Учасники акції, які вирішили зібратись через соціальні мережі, на площі перед пам’ятником Шевченка утворили букву У (Україна) і Є (Європа).

Вони пояснили, що хочуть солідаризуватись зкиянами, які теж вийшли на протест. У коментарі «Радіо Свобода» учасники протесту говорили про те, що останньою краплею у їхньому терпінні, що спонукало їх ввечері прийти у центр міста, стало рішення уряду і позиція президента України Віктора Януковича, який не дотримується своєї обіцянки. 

«Радіо Свобода» зауважило, що львівські правоохоронці спостерігали за акцією і не втручалися, а лише попередили учасників не порушувати громадський порядок.

22 листопада об 11 годині у Львові заплановано віче біля обладміністрації, яке активісти скликають теж через соціальні мережі. 

Як повідомляв «ЩЛ», львів'яни започаткували «Євромайдан» ще й у своєму місті.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів