Секретар РНБО запевнив, що Україна продовжуватиме ракетні випробування

16:50 30 листопада 2016 р.

Фото до новини


Фото: ua.interfax.com.ua

Олександр Турчинов заявив сьогодні, 30 листопада: «Попри російські погрози, ми будемо проводити ракетні випробування та навчання відповідно до затверджених планів та графіків».

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив сьогодні, 30 листопада: «Попри російські погрози, ми будемо проводити ракетні випробування та навчання відповідно до затверджених планів та графіків».

Коментуючи російські заяви стосовно готовності збройних сил РФ завдати удару по військових об’єктах на суверенній території України, секретар РНБО наголосив, що «Росія перейшла до нового етапу провокування ескалації військової агресії проти Української держави». 

За словами Олександр Турчинов, «погрози застосувати зброю проти України – це спроби переведення в активну фазу гібридної війни, яку Росія веде проти нашої країни протягом останніх трьох років». Секретар РНБО додав, що, окрім погроз застосувати зброю, в РФ розгортаються нові дивізії безпосередньо біля українського кордону.

Олександр Турчинов зауважив: «29 листопада у Москві на засіданні колегії Міноборони РФ міністр оборони РФ Сергій Шойгу відрапортував про завершення формування двох мотострілецьких дивізій, розгорнутих у Бєлгородській та Воронезькій областях у безпосередній близькості до українського кордону».

За словами секретаря РНБО, ці дивізії повністю укомплектовані особовим складом (70% складають військовослужбовці за контрактом) та оснащені сучасним озброєнням і військовою технікою. Олександр Турчинов також підкреслив, що, паралельно з цим, на публічному рівні впродовж останнього тижня відбуваються погрози застосувати ракетну зброю проти України у випадку продовження військових навчань та випробування української ракетної техніки.

Однак секретар РНБО запевнив, що, «незважаючи на погрози та спроби загострення конфлікту з боку Росії, ми і надалі будемо зміцнювати обороноздатність нашої держави та продовжувати ракетні випробування та навчання, відповідно до затверджених планів та графіків у межах нашої суверенної території та суверенного повітряного простору». 

Олександр Турчинов також наголосив: «Україна діє в межах всіх міжнародних угод та взятих на себе міжнародних зобов’язань, тому ми звертаємо увагу наших міжнародних партнерів на свідомі провокації з боку Російської Федерації з метою подальшої ескалації військової агресії в регіоні».

Про це повідомили сьогодні, 30 листопада, на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України. Своєю чергою, речник міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко також наголосив сьогодні, 30 листопада, на брифінгу, що погрози не можуть стати на заваді планам України щодо військових навчань.

Він заявив це, відповідаючи на запитання про те, що міноборони РФ начебто погрожує ракетним ударом у разі проведення Україною навчань поблизу тимчасово окупованого Криму. 

Андрій Лисенко підкреслив:«Україна – суверенна правова держава. Всі бойові навчання та випробування відбуваються в суворо плановому порядку. Все, що стосується міжнародних договорів та попереджень, Україна виконує у відповідності до цих норм. І все, що заплановано, буде обов'язково проведено».

За словами речника Міоборони, «все, що стосується якихось погроз і таке інше, воно не може завадити тим планам, які Збройні сили України та конструктори військового озброєння будуть проводити на території суверенної України».  А на уточнення щодо дій України у випадку, якщо РФ дійсно почне збивати українські ракети та пускові установки, Андрій Лисенко відповів, що «у нас є національна територія України, в якій ми будемо проводити всі іспити, а також бойові випробування, а також навчання, і ніхто не буде нам вказувати, що нам тут робити». 

Про це повідомили сьогодні, 30 листопада, в інформаційній агенції УНІАН, де також нагадали, що 1-2 грудня на півдні України заплановано науково-дослідницькі навчання Повітряних сил Збройних сил України, під час яких буде проведено повітряні стрільби. У Повітряних силах наголосили, що стрільби проходитимуть виключно у повітряному просторі України, над відкритим морем і здійснюватимуться суворо у відповідності з нормами міжнародного права.

Натомість у київському часописі «Дзеркало тижня. Україна» повідомили з посиланням на джерела в Міноборони України, що в разі проведення Україною ракетних стрільб поблизу тимчасово окупованого Криму Росія погрожує Києву ракетним ударом. У листі Міноборони РФ від 26 листопада йдеться про те, що, якщо Україна проведе подібні стрільби, то російська сторона, по-перше, збиватиме українські ракети, а по-друге, завдасть удару по українських пускових установках. 

Як інформував «Щоденний Львів», Міноборони РФ погрожує Україні ракетним ударом.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів