Самбірські депутати відмовилися виконувати рішення Києва про епідемнебезпеку (відео)

22:32 17 серпня 2020 р.

Фото до новини

У понеділок, 17 серпня, Самбірська міська рада на Львівщині відмовилася виконувати рішення державної комісії ТЕБ і НС від 13 серпня про те, що у Самборі встановлено червоний, найвищий, рівень епідеміологічної небезпеки, який передбачає запровадження карантинних обмежень.

Самбірські депутати вважають, що таке рішення держкомісії ТЕБ і НС суперечить Конституції. Тому депутати міськради дозволили працювати у звичному карантинному режимі громадському транспорту, торгівлі, громадському харчуванню.  Про це повідомляє zaxid.net

А поліцію міськрада закликала утриматись від притягнення до відповідальності підприємців, які продовжуватимуть працювати всупереч рішенню державної комісії ТЕБ і НС.

Самбірські депутати також прийняли звернення до президента, міністра охорони здоров’я і голови ЛОДА щодо скасування червоного рівня епідеміологічної небезпеки у Cамборі, оскільки вважають, що воно не відповідає реальному стану справ із захворюваністю на Covid-19.

Рішення Самбірської міськрали має затвердити на своєму засіданні міська комісія ТЕБ і НС.

Нагадаємо, що державна комісія ТЕБ і НС 13 серпня встановила помаранчевий рівень епідемічної небезпеки на всій території Львівської області, а ось у Самборі - червоний, найвищий, рівень епіднебезпеки.

Згідно з ним у Самборі заборонено працювати закладам культури, харчування, ТРЦ й іншим розважальним закладам, фітнес-центрам і басейнам, дитячим таборам, більшості магазинів.

На сайті Самбірської міськради інформації про це рішення немає. 

У ЛОДА повідомили доки Самбір буде в червоній зоні

Додамо, з 17 серпня посадка пасажирів на станціях Самбір, Дубно та Клевань заборонена.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів