Садовий заявив про участь у президентських та парламентських виборах

17:50 14 вересня 2018 р.

Фото до новини

Лідер партії «Об'єднання «Самопоміч» і міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що його політсила братиме участь у майбутніх президентських та парламентських виборах, а партія сильна, як ніколи.

Про це інформує Інтерфакс-Україна.

"«Самопоміч» братиме участь у виборах і президентських, і парламентських", - сказав він журналістам у кулуарах 15-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), організованої Фондом Віктора Пінчука в Києві.

Водночас А.Садовий зазначив, що з кандидатом у президенти партія визначиться пізніше.

"«Самопоміч» сильна, як ніколи, активно розвиваємо наші партійні структури", - наголосив він, відповідаючи на запитання про можливий розпад політсили.

Пізніше, коментуючи агентству "Інтерфакс-Україна" потенційно можливого кандидата в президенти від партії, А.Садовий повідомив, що "не кожен готовий сідати на електричний стілець".

"Як кожна європейська партія ми повинні мати кількох кандидатів і на президента, і прем'єра. Ми сьогодні шукаємо прекрасних кандидатів на міністрів від "Самопомочі", - додав А.Садовий.

Він також зазначив, що якби свого часу президент України погодився з пропозицією "Самопомочі" та підтримав би призначення генеральним прокурором України Оксани Сироїд, то "ми мали б кардинально іншу ситуацію в країні".

Серед іншого А.Садовий також повідомив, що на парламентських виборах необхідно мати максимальну координацію з іншими політсилами, проте не уточнив, з якими саме. На запитання про відповідь лідеру партії "Громадянська позиція" Анатолію Гриценку на його пропозицію щодо об'єднання А.Садовий сказав: "Він мені ці пропозиції робить останній рік... Без коментарів".

Водночас він поставив зустрічне запитання, чи готовий А.Гриценко підтримувати на виборах "Самопоміч". "Має бути готовність не на словах, а на ділі", - наголосив А.Садовий.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів