Росіяни вже розробили план вторгнення в Україну й ведуть переговори про його дату

16:58 4 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: uapress.info

Агенція «Укрінформ» стверджує в п’ятницю, що їй про це повідомило джерело в МЗС РФ.

Агенція «Укрінформ» стверджує сьогодні, 4 липня, в повідомленні «Росія вже підготувала план вторгнення в Україну, – джерело»:

«У Росії розроблений план дій «миротворчих військ» на сході України. Зараз ведуться переговори про дату вторгнення російських «миротворців». Про це у п'ятницю Укрінформ повідомило джерело в МЗС РФ.

«Зараз розпочалися заново переговори, виходячи з ситуації (на сході України - ред.), яка є. Наше завдання – домовитися про введення «миротворчих військ» (на територію України. – Ред.), де 60% буде наших (російські війська. – Ред.). План дій з цього питання вже вироблений», – сказав він. 

За словами співрозмовника агентства, «миротворча місія» в Україні планується під егідою ООН і ОБСЄ». Проте конкретні строки можливого початку «миротворчої операції» джерело назвати затруднилося.

Воно підкреслило, що усе залежить від результатів переговорів, на яких обговорюватимуться і уточнюватимуться усі деталі. «Щодо строків, поки із цього приводу питання уточнюватиметься, тому що будуть ще коригування. Усе залежить від деяких розмов на переговорах», – відзначило воно і додало, що миротворча операція проводитиметься на усій території Луганської і Донецької областей.

«Усі ці регіони, повністю ці регіони», – уточнило джерело. Водночас співрозмовник агентства повідомив, що «миротворчі війська» включатимуть не лише військовослужбовців, але і «певну військову техніку». 

Як повідомляло агентство, раніше в п'ятницю секретар РНБО Андрій Парубій повідомив, що Росія планує здійснити нову спробу дестабілізації ситуації в Україні у вересні-жовтні. За словами Парубія, Росія розраховує на невдоволення людей економічною політикою нового уряду. Він висловив переконання, що РФ не обмежить свою підривну діяльність лише Донбасом, її мета – уся Україна».

Як інформував «Щоденний Львів», Росія стягнула до кордону з Україною 160 танків і майже 50 тисяч військових – про це свідчать оперативні дані спільноти «Інформаційний Спротив».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів