Росія застосовує тактику масованого використання надзвукових протикорабельних крилатих ракет типу Х-22, - Залужний

11:50 13 травня 2022 р.

Фото до новини

Росія вдається до тактики масованого використання надзвукових протикорабельних крилатих ракет типу Х-22 по інфраструктурних обʼєктам. Минулої доби по Кременчуцькому нафтопереробному заводу противник застосував 12 крилатих ракет, дві з яких вдалося збити з ПЗРК Стінгер.

Про це цієї ночі під час телефонної розмови з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, пише Dailylviv.com.

"Поінформував генерала Міллі про оперативну обстановку. Вона залишається складною, однак наш настрій бойовий і ми націлені лише на Перемогу.

Я також акцентував на продовженні застосування противником стратегічних крилатих ракет. Щоденно ворог випускає від 10 до 14 крилатих ракет по обʼєктах цивільної інфраструктури.

Останнім часом Росія вдається до тактики масованого використання надзвукових протикорабельних крилатих ракет типу Х-22 по зазначених обʼєктах. Так, минулої доби по Кременчуцькому нафтопереробному заводу противник застосував 12 крилатих ракет, дві з яких вдалося збити з ПЗРК Стінгер.

Однією з причин переходу противником до цієї тактики є відмова від застосування авіації, яка несе великі втрати", - зазначив Залужний. 

631 ракета з початку війни була випущена з білорусі по Україні. Хроніка (відео)

Забруднення повітря від російських бомбардувань: Міндовкілля розробило спецметодику

Дмитро Кулеба закликав світ відповісти на ракетний тероризм росії

Більшість випущених росією по території України ракет не вразили намічені цілі: розкрито причину

Удари з повітря: скільки ще в росії залишилося високоточних ракет, - Арміяinform

Росія готується збільшити інтенсивність обстрілів України балістичними ракетами з білорусі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів