Росія розмістила винищувачі Су-30 в окупованому Криму

05:45 21 квітня 2021 р.

Фото до новини

Колишній головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав після аналізу фотографій сказав, що російські сили не готові до негайного удару, але Москва має безліч опцій для військових дій.

Супутникові знімки окупованого Росією Криму, зроблені американською компанією Maxar Technologies у період із 27 березня до 16 квітня, свідчать, що Росія впродовж цього періоду додатково розмістила на півострові винищувачі Су-30, повідомило 20 квітня видання The Wall Street Journal. Про це інформує Радіо Свобода, пише Dailylviv.

«Інші російські військові підрозділи на Кримському півострові включають повітряно-десантні війська, мотострілецькі та бронетанкові підрозділи, штурмові вертольоти, димогенератори, розвідувальні безпілотники, глушильне обладнання та військовий госпіталь, засвідчують фотознімки. Ці сили та розміщення літаків Су-34, Су-30, Су-27, Су-25 та Су-24 в інших місцях регіону, які також зображені на фотографіях, посилили політичний тиск Москви щодо України, говорять чинні та колишні чиновники», – ідеться в статті «Супутникові знімки показують, що Росія посилює розгортання на українському кордоні».

Колишній головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав після аналізу фотографій сказав, що російські сили не готові до негайного удару, але Москва має безліч опцій для військових дій.

Минулого тижня аналогічну оцінку дав у сенатському комітеті з питань розвідки директор ЦРУ Вільям Бернс. За його словами, російське розгортання «може стати основою для обмеженого військового вторгнення».

Росія стягнула в район анексованого Криму велике угруповання військ. Зокрема, туди перекинули кілька кораблів, які зазвичай не входять до складу Чорноморського флоту РФ, а на сході півострова з'явився військовий табір, інформує BBC-Україна. 

Перекидання військ проходить на тлі напруженості на кордоні Росії з Україною, куди за останні тижні також стягнули незвично великі сили. Ситуація викликала занепокоєння з боку країн Заходу - зокрема, припинити нарощувати сили на кордоні Росію закликали США, Євросоюз і НАТО.

Більшість останніх переміщень кораблів і військовослужбовців офіційно підтверджує російське міністерство оборони. У відомстві зазначають, що перекидання проводять в рамках планових навчань.

У вівторок вранці стало відомо, що Росія ввела обмеження на польоти в окремих районах анексованого Криму і Чорного моря з 20 по 24 квітня, пояснивши це небезпекою для літаків. Такі заходи регулярно ухвалюють під час навчань, щоб військові помилково не збили цивільний літак.

Експерти називають нинішні навчання найбільшими на території анексованого півострова за всю пострадянську історію. Вони сходяться на думці, що зібране в Криму угруповання військ навряд чи буде використане проти України, але не виключають, що своїми діями Москва хоче надіслати Києву політичний сигнал.

Меркель у ПАРЄ закликала до діалогу з Росією і не вважає Путіна вбивцею

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів