Росія може ввести війська під виглядом миротворців, – експерт

13:10 25 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zn.ua

Про це попередив у п’ятницю на брифінгу керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук.

Як передає сьогодні, 25 квітня, кореспондент «Еспресо.TV», керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук заявив у п’ятницю на брифінгу: «Група «Інформаційний спротив» не виключає, що Росія введе війська в Україну під виглядом миротворчої операції».

За його даними, в 200-кілометровій зоні неподаліккордонів з Україною зосереджено 50 тисяч російських військовослужбовців і близько 150 -200 одиниць артилерії, зокрема, танків і БТРів – до 700 одиниць, а літаків – 220-230 одиниць. Водночас військовий експерт зауважив: «Зараз, попри заяви російського військового керівництва про навчання, не видно, щоб ситуація виходила за межі того, що відбувалося три тижні тому».ю

Як інформував «Щоденний Львів», в. о. міністра оборони Михайло Коваль заявив у п’ятницю, що російські війська маневрують за 1 кілометр від кордону з Україною, натомість у заяві члена верхньої палати російського парламенту – Ради Федерацій – сенатора Валерія Шнякіна йдеться, що Росія вже найближчим часом вирішить питання введення своїх військ в Україну. За його словами, Рада Федерацій збирається обговорити можливість введення російських військ уже наступного тижня. Тим часом постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін заявив: «У разі найгіршого розвитку подій на південному сході України Росія згадає про дозвіл Ради Федерації використовувати Збройні сили РФ на території України». Своєю чергою, постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв повідомив, що РФ зосередила біля кордону з нашою країною до 200 російських танків, артилерію і установки «Град».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів