Постпред Росії при ООН шантажує Україну введенням військ

09:04 25 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: businessregard.ru

Постійний представник РФ при Організації Об’єднаних Націй Віталій Чуркін заявив: «У разі найгіршого розвитку подій на південному сході України Росія згадає про дозвіл Ради Федерації використовувати Збройні сили РФ на території України».

Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін заявив в ефірі телеканалу «Росія 1»: «У разі найгіршого розвитку подій на південному сході України Росія згадає про дозвіл Ради Федерації використовувати Збройні сили РФ на території України. Ця можливість завжди є в наших руках. Але, звичайно, не хотілося б».

Він також додав: «Якщо насильство на південному сході України не припиниться, Росія скличе екстрене засідання Ради безпеки ООН».

Причому скличе попри те, що Чуркін вважає: «Рада безпеки ООН роз'єднана, очікувати від неї будь-яких серйозних дій щодо врегулювання конфлікту на південному сході України не доводиться».

А на запитання про можливість проведення на території країни миротворчої операції ООН Чуркін відповів, що в сформованій ситуації реалізація подібного сценарію малореалістична. При цьому постпред РФ зазначив: «Росія нібито має міжнародно-правові підстави для введення своїх миротворців в Україну у разі потреби. Є відповідні норми Статуту ООН, стаття 51 Статуту, яка говорить про самооборону і яку ми, до речі, задіяли під час конфлікту на Кавказі в 2008 році».

Про це повідомляє сьогодні, 25 квітня російська інформаційна агенція «ИТАР-ТАСС».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів