Росія є найбільшою загрозою для ЄС, – Європарламент

17:10 15 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

В ухваленій у середу, 15 січня, резолюції Європарламенту про імплементацію спільної зовнішньої та безпекової політики ЄС наголошується, що Росія є неминучою гібридною і конвенційною загрозою для Євросоюзу та його країн-членів.

Про це повідомили в середу, 15 січня, в «Укрінформі» , де також розповіли, що в Європарламент відзначили: «Росія є найбільш безпосереднім джерелом гібридної і конвенційної (щодо застосування звичайних озброєнь – Ред.) загрози безпеці ЄС та країн-членів, що також активно намагається підірвати європейську єдність, незалежність, основоположні цінності та міжнародні правила».

Європарламентарії визнали, що за нинішнього режиму у Москві зміни в агресивній російській політиці неможливі, а також закликали країни-члени ЄС до зміцнення стійкості проти Росії та опрацювання довготермінової стратегії відносно цієї країни на засадах стримування. Відтак, Європарламент «укотре заявляє про свою відданість у підтримці суверенітету, територіальної цілісності та політичної незалежності України, а також усіх країн «Східного партнерства» у межах міжнародно визнаних кордонів, згідно із міжнародним правом, нормами та принципами». Європарламентарії також укотре наголосили на повній підтримці політики невизнання анексії Криму Росією.

Як інформував «Щоденний Львів», очільник Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн очікує посилення відносин з країнами «Східного партнерства» й прискорення імплементації угод про асоціацію ЄС з Україною, Грузією та Молдовою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів