Росія готувала авіудари по цивільних об'єктах Донбасу з українських літаків, захоплених у Криму, – РНБО

10:05 8 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Про це повідомив у вівторок заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Михайло Коваль.

Як передає сьогодні, 8 липня, агенція УНІАН, заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Михайло Коваль повідомив у вівторок, що Росія робила спробу застосувати на Донбасі українські літаки, залишені в Криму, але інформація була вчасно отримана Україною і росіяни від такої спроби відмовились.

«Дійсно, у нас залишалось на той час 8 літаків на аеродромі «Бельбек», МіГ-29, наших, українських, які залишились від 209 окремої бригади. Вони всі були на ходу, і такий момент, коли росіяни робили спробу підготувати екіпаж і підготувати ці літаки, щоб під виглядом повітряних сил України завдати удари по цивільних об’єктах, така спроба дійсно була, але інформація була своєчасно отримана, висвітлена у всіх ЗМІ як у вітчизняних, так і закордонних», – заявив заступник секретаря РНБО. 

Михайло Коваль нагадав, що він про це заявляв, коли був з робочим візитом, виконуючи обов’язки міністра оборони, в Брюсселі в штаб-квартирі НАТО, За його словами, саме через розголос Росія відмовилася від провокацій з застосуванням української авіації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів