Російський військовий експерт ідентифікував диверсантів-спецназівців із РФ у Слов'янську (відео)

10:40 4 травня 2014 р.

ПТРК 9К113 «Конкурс» російських диверсантів у Слов'янську

ПТРК 9К113 «Конкурс» російських диверсантів у Слов'янську
Фото: http://911tm.9bb.ru/viewtopic.php?id=344&p=6

Павєл Фельгенгауер аргументує: «Якби в «ополченців» були ПЗРК «Голка», вкрадені з українських військових частин, то вони б просто не спрацювали через системи блокування».


Відео: Юрій Дворянчиков

Російський військовий експерт Павєл Фельгенгауер навів в ефірі телеканалу «Дождь» аргументи, які підтверджують дії на території України диверсійних груп армії РФ. Зокрема, мова йде про наявність, тип і способи використання ПЗРК, якими були збиті українські гвинтокрили, а також про тактику дій спецназу – «як в тилу ворога». Про цеповідомляє сьогодні, 4 травня, «Преса України».

Якщо використання ПТУРсів, з великою натяжкою, можна було приписати «ополченцям», то застосування ПЗРК, на думку експерта, явно свідчить про російських військових. «Зброя (ПЗРК. – Ред.) була видано в російських військових частинах і таємно завезена в Україну. Особливість ПЗРК російського, радянського зразка – це акумулятори, які швидко розряджаються», – розповів Фельгенгауер в прямому ефірі.

Тому, за його словами, враховуючи таку особливість, по-перше, потрібен досвід, щоб швидко навести зброю на ціль. По-друге, при зберіганні акумулятори дуже швидко розряджаються і брати їх просто зі складу не можна. По-третьє, ПЗРК мають систему розпізнавання «свій – чужий». Тому, якби у «ополченців» були ПЗРК «Голка», вкрадені з українських військових частин, вони б просто не спрацювали через системи блокування.

«Вони взяті з російських частин і недавно пройшли техогляд», – впевнено повідомив Фельгенгауер про походження ракетних комплексів, за допомогою яких були збиті українські вертольоти.

Трохи розповів військовий експерт і про тактику дій спецназу, зазначивши, що «не потрібно Лукіну було приїжджати» в Слов'янськ для того, щоб звільнити місію ОБСЄ. Достатньо було лише одного дзвінка з Москви, адже в Слов'янську «всі люди – «служиві».

Тактика живого щита, використовуваного російським спецназом, також стандартна: «Спецназ діє як в тилу ворога – беруть заручників, беруть полонених, катують, використовують як «живий щит». Так би діяв спецназ під час великої війни в Європі».

«Вони діють завжди тихо, нишком. Удар – відхід. Вести позиційні дії вони не можуть. Вони прекрасно розуміють, що їх так просто переб'ють», – дійшов висновку про бойові зіткнення українських військових частин із російським диверсантами на території Слов'янська і Краматорська російський експерт.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів