Російський експерт погрожує знищенням Яворівського полігону на Львівщині

19:33 7 липня 2020 р.

Фото до новини

Військовий експерт підкреслив, що в разі удару ВСУ по Криму російська армія відповість не тільки по частинах, які будуть штурмувати Крим, але й по базах і штабах противника.

На думку недавно призначеного головнокомандувача ВМС України Олексія Неїжпапи, висловлену в інтерв'ю одеському інтернет-сайту "Думская.net", російська армія нібито готує атаку на Херсонську область, щоб пустити дніпровську воду до Криму.

Сигналом до загострення стане спроба Москви відновити Північно-Кримський канал на півострові. Про те, на що дійсно здатна Україна, «Вечірня Москва» запитала у військового експерта Юрія Кнутова. Кнутов сумнівається, що Україна має потенціал для ведення війни з Росією.

- При розпаді СРСР Україна мала величезний потенціал. У них залишилися цілі склади Центральної і Південної груп військ. Але все це було розпродано і розкрадено. На сьогоднішній день армія України не має таких можливостей, як в радянський період, - зазначив він.

Однак в останні роки НАТО і США «вкладають серйозні гроші» в модернізацію українських ВС.

- Вони навчають українську армію за стандартами НАТО для ведення бойових дій. Збройні сили України пройшли досить серйозну підготовку. Це вже не та армія, яка була в 2014 році. Українська армія повинна виконувати таку ж роль, як свого часу Афганістан для Радянського Союзу: створювати напругу, витягати ресурси з соціально-економічного сектора в оборону. Це один з елементів стратегії «троянського коня» США щодо Росії, - підкреслив Кнутов.

Під виглядом оборонних операцій американці продають Україні снайперські гвинтівки, які дозволяють знищувати командирів і офіцерів з високою точністю. ПТРК третього покоління FGM-148 Javelin можна використовувати не тільки для оборони, а й для наступу. З озброєння ЗСУ знімаються калашникови - їм на зміну приходять американські штурмові гвинтівки.

Українська армія постійно проводить військові навчання на Яворівському полігоні в Львівській області, де відпрацьовуються «тільки наступальні завдання». За своєю потужністю українські збройні сили «могли б зрівнятися з армією Греції».

Є велика кількість іноземних військових радників, причому «американців поступово замінюють англійці». На думку військового експерта, на сьогоднішній день ВСУ не є українськими, а «повністю підконтрольні НАТО». Тому заява Неїжпапи, скоріше, відображає настрій тих сил у НАТО, які націлені на посилення тиску на РФ.

Військовий експерт підкреслив, що в разі удару ЗСУ по Криму російська армія відповість не тільки по частинах, які будуть штурмувати Крим, але й по базах і штабах противника.

- Львівська база та інші будуть повністю знищені, - сказав Кнутов.

Загрози Неїжпапи він вважає «політичної бравадою». Через епідемію коронавірусу «ввесь світ забув про Україну». У США йде внутрішньополітична боротьба. Тому київським військовим потрібно якось «привернути до себе увагу».

Командувач об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV в понеділок увечері зазначив, що командувач Військово-морських сил ЗСУ контр-адмірал Олексій Неїжпапа перебільшив ймовірність загрози від військ Російської Федерації з боку тимчасово окупованого Криму. Наєв зазначив, що нині немає безпосередньої загрози вторгнення військ Російської Федерації на територію України, зокрема, на Таврійському напрямку.

НАТО розпочало реалізацію плану оборони Польщі і країн Балтії від нападу Росії, повідомляв "Щоденний Львів".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів