Російсько-терористичні війська перекидають артилерію й бронетехніку на північ Луганщини й під Тельманове, – «ІС» (відео)

09:00 5 листопада 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 4 листопада

Ситуація в зоні бойових дій станом на 4 листопада
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у середу, що розгортання угруповання російсько-терористичних військ на Донбасі – вже на завершальному етапі.


Відео: Військове телебачення України

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 5 листопада, такі її оперативні дані: 

«Відзначається різка активізація російсько-терористичних військ, пов'язана з отриманням боєприпасів, доставлених на Донбас з так званими «гуманітарними» конвоями з РФ. Зокрема, за минулу добу російсько-терористичні війська обстріляли позиції сил АТО більше 40 разів. 

Найбільш напружена ситуація на Дебальцевському та Донецькому напрямках – відповідно, 18 і 10 вогневих ударів. Складною залишається обстановка в районі аеропорту Донецька – п’ять обстрілів, Нікішиного й Чорнухиного – по три, Орлово-Іванівки, Гранітного, Гострої Могилт, Золотого, Павлополя, 31-го блокпостк – по два.

Завершено розгортання передових елементів прихованої системи управління російсько-терористичними військами на Донбасі. Всі роботи виконувалися виключно російськими фахівцями. Також на завершальному етапі перебуває розгортання самого угруповання російсько-терористичних військ – закінчується перекидання сил і засобів (в основному артилерію й бронетехніку) під флангові райони (на північ Луганської області, а також в район Тельманового). 

Російське військове керівництво у взаємодії з підрозділами ФСБ (Федеральної служби безпеки. – «ЩЛ») РФ на Донбасі докладає значних зусиль для підпорядкування окремих місцевих бандформувань єдиному командуванню. Фактично під виглядом т.зв. «Армії Новоросії» на окупованих територіях створено угруповання російських військ, що складається з підрозділів армії РФ і російських найманців, в яку включені окремі місцеві бандформування для другорядних і демонстраційних дій. У складі цих бандформувань, окрім місцевих терористів, також перебувають російські найманці. 

Активно здійснюється вдосконалення системи постачання цього угруповання. Створюються перевалочно-розподільні бази, пункти збору й ремонту бойової техніки, накопичення матеріально-технічних ресурсів (Луганск, Сніжне, Макіївка, Новоазовськ). Запаси боєприпасів і палива розосереджені по районам оперативного призначення російських військ, частина передається безпосередньо місцевим бойовикам. 

Сформовано єдиний центр управління ФСБ РФ на окупованій території, який складається з фахівців різних напрямів (контррозвідка, «антитерор» для боротьби з проукраїнським партизанським рухом та українськими диверсійно-розвідувальними групами, проведення інформаційно-психологічних операцій). Групі ФСБ поставили завдання в короткий термін сформувати відповідні «спецслужби Новоросії». 

Триває нарощування угруповань противника в районах Первомайська, Стаханова, Донецька, Волновахи, Гранітного, Новоазовська.  Доукомплектування ударних тактичних груп російсько-терористичних військ здійснюється за рахунок «замаскованих» під місцевих бойовиків російських військовослужбовців, які прибувають з РФ.  Оголошена раніше «тотальна мобілізація» в «ДНР» і «ЛНР», по суті, стала прикриттям для процесу комплектування угруповань противника російськими найманцями і військовослужбовцями РФ».

Дмитро Тимчук повідомив це в середу на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, в прес-центрі АТО розповіли сьогодні, 5 листопада:

«Бойовики не припиняють протиправну діяльність, спрямовану на дестабілізацію ситуації на сході України. Вночі неодноразово обстріляли наші позиції.

Під мінометні обстріли потрапили блокпости, опорні та спостережні пункти, розташовані в районі Нікішиного, зі стрілецької зброї обстріляли український підрозділ в районі Чорнухиного.

Вогнем у відповідь вогневі точки бойовиків подавлялися. Наші дії змушують терористів постійно маневрувати та змінювати свої позиції.

Близько опівночі бойовики з ПТУРа обстріляли наш підрозділ в районі населеного пункту Березове в Донецький області. Наслідком обстрілу стало поранення одного військовослужбовця, його направлено до лікарні.

Обстановка на Луганщині напружена, діють диверсійно-розвідувальні групи бойовиків, але обстрілів наших сил не зафіксовано. Так само розвиваються події в районі Маріуполя. В Донецькому аеропорту сили АТО продовжують тримати оборону, стратегічний об’єкт перебуває під нашим контролем».

Про це повідомляється в середу на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів