Російські загарбники вивели з ладу 40 із 56-ти прикордонних об´єктів у Криму

21:12 11 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Про це повідомив у вівторок директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За його інформацією, російські військові заблокували й вивели з ладу 40 з 56 об´єктів Державної прикордонної служби України в Криму, 20 – захопили, а 46 – заблоковано. Також захоплені чотири військові частини, а 37 – заблоковані, 

Натомість кількість військовослужбовців Росії в Криму, за найскромнішими оцінками силових структур України, становить 18 788 військовослужбовців, з яких 11 370 – це військовослужбовці Чорноморського флоту РФ, в тому числі 2,5 тисячі морських піхотинців, і ще більше 7 400 військовослужбовців зі складу інших з´єднань і частин. У ці дні російських військових частково замінили на морську піхоту Північного і Балтійського флотів.

Також на територію України передислокували важку артилерійську техніку, зокрема, систему «Град». Сили Російської Федерації вийшли за межі кримського півострова на материкову частину України, в район селища Чонгар Херсонської області, де вони зміцнюють блокпости і проводять замінування території.

Перебийніс повідомив також, що раніше МЗС направила Росії ноту про невиконання вимог виведення десантних кораблів Російської Федерації «Калінінград» і «Мінськ», які порушили державний кордон України і увійшли в порт Севастополя без узгодження з компетентними органами, а також продовжують протизаконне ввезення на територію України бойової техніки і військовослужбовців. У зв´язку з цим сьогодні до МЗС України був викликаний представник посольства Росії для вручення чергової ноти, в якій йдеться про те, що діяльність зазначених кораблів несе загрозу суверенітету України, не може розцінюватися як реалізація права мирного проходу і порушує ряд міжнародних морських договорів. 

Про це повідомляє у вівторок «ЛІГАБізнесІнформ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів